Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 idei de cadouri de Crăciun care îl vor ajuta pe copilul tău să se dezvolte armonios

5 idei de cadouri de Crăciun care îl vor ajuta pe copilul tău să se dezvolte armonios

Cadourile de Crăciun pentru cei mici pot fi atât trăznite, cât și foarte utile, în același timp. Dacă le alegem cum trebuie, acestea pot contribui enorm la dezvoltarea lor armonioasă din toate punctele de vedere.

Desigur, un nou ursuleț de pluș îi poate aduce fericirea micuțului pe moment, însă cu toții știm că nu va dura mult până când se va plictisi de el și își va dori ceva nou. De aceea, trebuie să ne gândim bine atunci când alegem cadourile de sărbători, pentru ca acestea să îi poată oferi copilului câteva beneficii pe termen lung.

Ai rămas în pană de idei anul acesta? Nu-i nimic, te ajutăm noi. Uite aici 5 idei de cadouri care îl vor ajuta pe micuțul tău să își dezvolte numeroase aptitudini.

  • O săniuță – cel mai eficient vehicul de dezvoltare personală în sezonul rece

O banală săniuță înseamnă pentru un copil un vehicul de dezvoltare personală pe repede înainte. La săniuș, copilul prinde curaj, învață să socializeze, să împărtă derdelușul, să se distreze și, desigur, să-și dezvolte creativitatea.

Și pentru că siguranța primează pe pârtie, iată cum arată cele mai noi și căutate săniuțe pentru copii. Amortizor pentru atenuarea coliziunilor pe pârtie, fante integrate în spătar pentru centură de de siguranță, protecție de plastic antimurdărire, mâner rabatabil – aceste caracteristici satisfac rigorile oricărui părinte grijuliu și îi pot garanta celui mic câteva ore bune de distracție în zăpadă.

  • Un puzzle pentru memorie, logică și perseverență

Probabil ai auzit deja cât de benefice sunt puzzle-urile pentru copii. Studiile arată că acestea sunt educaționale, în special în domeniul matematicii, susținându-i pe cei mici în dezvoltarea gândirii prin faptul că, atunci când lucrează la un puzzle, ambele părți ale creierului sunt implicate în proces.

Să faci un puzzle înseamnă să găsești pașii necesari pentru rezolvarea unei probleme. În cazul de față, aceasta poate fi o imagine, o figurină sau un cuvânt, în funcție de tipul puzzle-ului. De aceea, cu cât mai multe reușesc să rezolve cei mici, cu atât mai multe aptitudini își vor creea, precum: o bună coordonare, logică și memorie.

Începe cu un puzzle foarte simplu și încearcă să îi cumperi în fiecare an unul nou, mai greu decât cel precedent, pentru a-l provoca să își depășească limitele de fiecare dată. Astfel, cel mic va mai căpăta o aptitudine importantă, și anume perseverența.  

  • Un set cu blocuri LEGO pentru creativitate

Studiile arată numeroasele beneficii pe care blocurile LEGO le aduc celor mici, printre care se află creativitatea, comunicarea, gândirea critică și abilitatea de a vedea obiectele în trei dimensiuni. Cumpără-i micuțului tău un astfel de set de Crăciun și, în scurt timp, va începe să construiască mașini, case, vapoare și tot felul de alte proiecte. Nu numai că își va pune imaginația la contribuție, dar va căpăta, de asemenea, o orientare spre geometrie, matematică și inginerie.

  • Cărți de colorat pentru noi perspective, dexteritate și concentrare

Să fim serioși. Copiilor nu le place, totuși, să primească o carte de la Moș Crăciun. Ei vor ceva care să-i distreze copios și, de aceea, probabil că nu vor acorda prea multă atenție unui astfel de lucru. Cu toate acestea, o carte de colorat schimbă puțin lucrurile, pentru că îi lasă pe ei să contureze, într-o oarecare măsură, lumea fictivă de acolo. Dacă în paginile ei se mai găsește și o povestioară scurtă, cu atât mai bine. Cei mici nu vor fi intimidați de multitudinea cuvintelor și vor putea să își pună imaginația la contribuție prin colorat, activitate pe care, dacă ai observat, iubesc să o desfășoare oricum.

Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că, daca colorează, copii își pot dezvolta diverse aptitudini. Printre altele, își vor stimula creativitatea, își vor îmbunătăți dexteritatea, vor descoperi nuanțe noi, își vor exersa concentrarea și se vor elibera de stres.

  • Un instrument muzical de copii pentru responsabilitate, înțelegere și memorie

Cu toții știm că, prin exersarea la un instrument muzical, creierul nostru se dezvoltă extraordinar de mult. Același lucru funcționează și în ceea ce-i privește pe cei mici. De jucărie sau nu, un instrument muzical în copilărie este una dintre cele mai bune achiziții din acest punct de vedere.

Acest videoclip de la TED prezintă toate beneficiile care apar în urma unei astfel de aptitudini. Copii pot, astfel, să își optimizeze capacitățile de înțelegere și citire, să capete aptitudini sociale, precum și sentimentul responsabilității și al expresivității. Perseverența, coordonarea și matematica se vor înregistra, de asemenea, în arhiva aptitudinilor micuțului tău.

De sărbători, nu irosii banii pe jucărioare inutile de care cel mic oricum se va plictisi. În schimb, îi poți cumpăra o mulțime de cadouri distractive și utile care îl vor ajuta să se formeze și să evolueze corect și inteligent. Tu ce cadou îi faci micuțului tău de Moș Crăciun?

 

 

Sursa foto: shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns