Esti aici
Femeia.ro > Familie > 5 lucruri pe care le avem de învățat de la copiii noștri

5 lucruri pe care le avem de învățat de la copiii noștri

Copiii noștri cresc într-un mod foarte diferit față de noi. Sunt mai liberi în gândire, mai creativi, mai răzbătători și mai practici, iar multe din lucrurile pe care ei le fac zi de zi ar putea deveni exemple pentru noi. Am adunat câteva exemple de lucruri pe care ei le fac și le abordează diferit față de generația noastră și din care avem și noi de învățat:

Sunt mai practici

Adolescenții de acum nu-și mai pierd vremea cu lucruri precum călcatul unei cămăși sau așezarea la dungă a lenjeriei pe pat. Văzându-i, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva viața ar fi mai ușoară și mai frumoasă dacă și noi am renunța la lucrurile acestea mărunte. Practici și mereu în căutarea unei soluții rapide, ei caută prima dată răspunsul online.

Adevărul este că în prezent devine oarecum o pierdere de vreme să te miști cu un coș prin supermarket cumpărând în fiecare săptămână aceleași produse. Dacă știi deja ce vrei, de ce să nu le cumperi online? După cum vezi în acest magazin, costul este uneori chiar și mai mic decât la unul staționar, livrarea se face repede și nu mai trebuie să cari o mulțime de lucruri până acasă. Oricum găsești aceleași produse pe care le-ai cumpăra de obicei de la raft, așa că ce rost are să pierzi vremea?

Își urmează pasiunile

Copiii noștri vor să-și urmeze pasiunile și să obțină un job în domeniul care le place. Noi, însă, am fost obișnuite să ne facem alegerile în funcție de alte criterii – perspectivele, salariul pe care îl putem obține și alte astfel de lucruri. Bineînțeles, și contextul în care am crescut noi era diferit, însă asta nu înseamnă că nu putem să ne urmăm pasiunile chiar și atunci când avem o vârstă mai înaintată.

Își oferă timp pentru relaxare

Se spune că generația de adolescenți de acum este pretențioasă și egoistă, însă poate nici nouă, părinților lor nu ne-ar strica să învățăm să ne punem pe noi înșine pe primul loc din când în când. Ne-am obișnuit atât de mult să le acordăm celor din jur timpul și energia noastră, încât ne simțim vinovate și atunci când mergem la salonul de înfrumusețare. Uneori este mai bine chiar și pentru familia noastră să avem mai multă grijă de noi însene, știut fiind faptul că o mamă fericită are copii fericiți.

Vorbesc mai ușor despre ce simt

Generația noastră nu este atât de inteligentă din punct de vedere emoțional pe cât sunt adolescenții și chiar și copiii de acum. Ei sunt obișnuiți să spună ce simt, să-și exprime sentimentele cu mai multă ușurință și să nu se teamă să spună că ceva nu le este pe plac. Acest lucru nu poate fi decât lăudabil și este, de fapt, rezultatul educației noastre. Diferența este că, deși noi i-am învățat să fie așa, noi nu punem în practică propriile sfaturi. E timpul să facem și noi asta, nu-i așa?

Se adaptează mai ușor la schimbări

Este o caracteristică a tinereții, dar și a generațiilor de adolescenți de acum. Curioși din fire, curajoși și mereu în căutare de experiențe noi, ei se obișnuiesc foarte repede într-un mediul nou, ceea ce nu poate fi decât apreciabil. Și nouă ne-ar fi util să ne obișnuim mai ușor cu schimbările și să avem curajul să le facem atunci când simțim că nu mai suntem împliniți și fericiți. Copiii noștri ne arată în fiecare zi ce înseamnă curajul, așa că avem un exemplu foarte bun chiar lângă noi.

Tu ce alte lucruri crezi că ai putea învăța de la copiii tăi?   

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns