Esti aici
Femeia.ro > Familie > 7 semne că nu ești pregătită să ai un copil

7 semne că nu ești pregătită să ai un copil

pregatita sa am copil

Să faci un copil, să creezi o persoană, este cea mai importantă decizie pe care o poți lua vreodată. A fi părinte poate fi cel mai frumos lucru din lume, însă este o responsabilitate imensă, iar unele persoane nu sunt menite să aibă un copil – și nu e nimic greșit în asta!

Să devii mamă pentru că „acesta e rolul femeii” sau în urma presiunii familiei și societății este greșit; nu ar fi corect nici pentru tine, nici pentru copilul tău. Dacă te-ai gândit la posibilitatea de a deveni mamă, dar nu ești sigură dacă ești pregătită sau nu, iată câteva semne care îți indică că nu ar fi o idee atât de bună.

Nu îți poți imagina o viață în care nu poți face ce vrei, când vrei

Unii oameni te-ar putea numi egoistă, dar nevoile și dorințele tale sunt importante și ar trebui să ții cont de ele. Odată ce devii părinte, libertatea ta va fi puțin limitată, mai ales când copilul este mic. Uneori, acest egoism poate fi chiar sănătos pentru viitorul tău copil! De exemplu, să călătorești în lume te poate ajuta să te cunoști mai bine și să te dezvolți, iar dacă îți dorești să evoluezi în carieră acest lucru nu va avea decât urmări pozitive.

Odată ce vei deveni părinte, îți vei iubi necondiționat copilul și îți va face plăcere să îl îngrijești și crești. Însă nu uita că există foarte mulți părinți care regretă faptul că nu mai pot pleca în vacanțe oricând doresc, nu mai pot petrece mult timp cu prietenii jucând boardgames sau multe altele. Permite-ți să „îți trăiești viața” fără a te simți vinovată că nu devii mamă în acest moment.

Nu reușești să pui bani deoparte

Copiii costă mult, nu e nicio surpriză aici. Doar hainele, scutecele, mâncarea și jucăriile costă o avere, să nu mai vorbim de cursuri, facultate și altele. Dragostea nu ține de foame, iar un copil căruia îi lipsesc lucrurile pe care prietenii săi le au nu va fi întotdeuna fericit. Dacă nu reușești să pui bani deoparte, cel mai probabil nu ești încă pregătită să ai un copil. În general, specialiștii sunt de părere că ar trebui să ai în orice moment economii egale cu 3 salarii ale tale.

Relația cu partenerul nu este ideală

Nicio relație nu este perfectă, dar tu și partenerul tău ar trebui să vă înțelegeți foarte bine dacă vreți să faceți un copil. Sigur, există situații în care părinții divorțează la un moment dat, însă nu e bine să faci acest pas important dacă deja nu vă înțelegeți prea bine. Și în niciun caz nu face un copil pentru a-ți salva relația!

Nu vrei să aibă cineva nevoie de tine

Multe persoane adoră să știe că cineva are nevoie de ele, în timp ce pentru altele această idee nu e deloc plăcută. Un copil va avea nevoie de tine oră după oră, zi după zi, chiar și când depășește vârsta copilăriei. Dacă acest lucru nu te entuziasmează, vei fi constant stresată și frustrată dacă vei deveni mamă.

Nu te simți împlinită

… și speri că dacă vei deveni mamă totul se va schimba. Un copil nu ar trebui să fie un instrument prin care să te simți mai bine cu tine însăți. Dimpotrivă, ar trebui să te asiguri că ești împlinită înainte de a lua decizia să devii mamă.

Nu îți place să fii autoritară

Oricărei femei îi place ideea ca ea și copilul său să fie cei mai buni prieteni și să nu existe dispute nciciodată, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. În realitate, va fi nevoie să fii autoritară, cel puțin dacă nu îți dorești un copil neascultător și răzgâiat. Cu siguranță ai observat în parcuri sau în mall-uri părinții cu copii care deranjează pe toți cei din jur și te-ai gândit „oamenii aceia habar n-au să educe un copil!”…

Nu poți funcționa fără liniște

Multe persoane au nevoie de momente liniștite, în care se pot relaxa singure. Momente în care să nu vadă pe nimeni, să nu vorbească cu nimeni. Iar dacă nu se pot bucura des de astfel de momente, sănătatea mentală le este puternic afectată. Dacă și tu faci parte din această categorie de oameni, să crești un copil în timp ce îți menții sănătatea poate fi foarte dificil.

Tu ce părere ai, ești pregătită să devii mamă?

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns