Esti aici
Femeia.ro > Familie > 8 produse pe care să nu le păstrezi în baie

8 produse pe care să nu le păstrezi în baie

Multe dintre obiectele din baie sunt asociate cu igiena noastră zilnică. Nu ne imaginăm baia fără periuța de dinți sau prosopul de față. Cu toate acestea, mediul umed și cald din baie nu este potrivit pentru multe dintre lucrurile pe care le păstrezi acolo. Le deteriorează!

Care sunt obiecte din baie pe care ar fi mai bine să le ții într-o altă încăpere?

Prezervativele

Pentru a nu-și pierde eficiența, prezervativele ar trebui ținute în sertarul de la noptieră. În plus, va fi mai ușor să ajungi la ele când vei avea nevoie.

Periuța de dinți

În ce alt loc să-ți păstrezi periuța de dinți? Totuși, de fiecare dată când lași periuța de dinți umedă în baie, stimulezi bacteriile să se dezvolte între peri. De aceea, e bine ca periuța de dinți să fie ținută în dormitor sau pe hol, în sertarul cu medicamente.

Lamele de ras

De ce n-ar trebui să-ți păstrezi aparatul de ras în baie? La urma urmei, îl utilizezi doar când ești la duș! Ei bine, dacă vrei să-ți folosești lamele de ras mai mult timp, e bine să știi că umezeala oxidează (sau ruginește) tăișul lamelor și le tocește. După fiecare utilizare, trebuie să usuci aparatul de ras și să îl depozitezi într-un loc răcoros și uscat.

Produsele de machiaj

Schimbările constante de temperatură și mediul umed descompun aceste produse și, implicit, scurtează durata lor de valabilitate. Dormitorul este un loc mai sigur.

Citește și: Fondul de ten: tipuri, alegerea produsului potrivit, trucuri pentru aplicare

Lacul de unghii

Păstrează sticluțele cu lac de unghii mai degrabă în frigider decât în baie, pentru că temperaturile ridicate și umezeala determină separarea substanțelor din care este făcută oja, făcând-o inutilizabilă. Oja ținută la frigider durează mai mult. Atenție însă, temperatura scăzută face lacul de unghii mai gros; de aceea, înainte de a-l utiliza, încălzește-l, aducându-l la temperatura camerei.

Bijuteriile

În medii umede, metalele oxidează, fiind un real pericol pentru piele. Odată ce ai ajuns acasă, fă-ți o favoare și pune bijuteriile înapoi în caseta de bijuterii, care este situată, în mod ideal, în dormitorul tău.

Sticlele de parfum

În mod normal, un parfum durează până la doi ani, dar termenul de valabilitate se scurtează dacă îl păstrezi în mediul umed din baie. Aranjează parfumurile pe noptieră sau pe măsuța de toaletă din dormitor.

Citește și: Cum îți dai seama dacă un parfum e original

Prosoapele

Prosoapele absorb umiditatea, dacă nu ai suport de prosoape încălzit, și pot începe să miroasă. Păstrează prosoapele nefolosite într-un dulap de rufe, departe de baie.

Text: Grigoriana Brujan

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns