Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ajuta un copil sa mearga la gradinita!

Ajuta un copil sa mearga la gradinita!


Asociatia OvidiuRo a lansat prima sa campanie de strangere de fonduri prin SMS pentru a ajuta cei 1400 de copii saraci din programul Fiecare Copil la Gradinita sa mearga in continuare la gradinita.

Primii cinci ani din viata unui copil sunt esentiali perntru dezvoltarea creierului. Copiii saraci care nu sunt stimulati intelectual in acesti ani raman marcati pe viata si nu recupereaza niciodata decalajul fata de colegii lor mai norocosi. Parintii, la randul lor lipsiti de educatie, nu ii invata lucrurile pe care ceilati copii le stiu de-acasa si din aceasta cauza copiii nu fac fata scolii cand ajung in clasa intai.

Multi dintre ei ajung sa abandoneze, iar acest lucru ne afecteaza si pe noi, mai tarziu. E timpul sa investim in educatia celor mai saraci copii pentru ca ei sa aiba poata accesa locuri de munca cand vor fi adulti. Economistul James Jeckman, laureat al premiului Nobel pentru economie in 2000, a enuntat, intr-o ecuatie care-i poarta numele, motivele pentru care investitiile in educatia timpurie aduc beneficii de patru ori mai mari decat suma initiala: daca patura saraca devine mai educata, in timp, scade rata somajului, cresc veniturile rezultate din impozite, iar asta ce duce la crestere economica si chiar la scaderea ratei infractionalitatii.

  • Ajuta un copil sa mearga la gradinita cu un sms de 2 euro, sau mai multe, la 8860.

Comments

comments

Lasă un răspuns