Esti aici
Femeia.ro > Familie > Alearga pentru viata

Alearga pentru viata

Liga Studenţilor Electronişti în colaborare cu Asociaţia Română de Terapii în Autism şi ADHD organizează crossul caritabil „ALEARGĂ PENTRU VIAŢĂ”, un eveniment ajuns la cea de-a 5-a ediţie, ce va avea loc în data de 14 decembrie 2013, la Sala de Atletism a Complexului Naţional Sportiv „Lia Manoliu”, între orele 08.00-18.00. La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să îmbine pasiunea pentru sport şi alergare cu bucuria de a face o faptă bună pentru o cauză umanitară.

Anul acesta, obiectivul evenimentului este strângerea de fonduri pentru Sara, o fetiţă care suferă de Sindromul Down şi ADHD, şi pentru ca ea să fie inclusă într-unul din centrele de recuperare terapeutică ale asociaţiei în care să urmeze un program complex de terapii combinate.

Sara este copil cu o poveste de viaţă tragică pentru care asociaţia face tot posibilul, de luni de zile, să o includă într-un program de terapii în autism şi ADHD. Terapiile Sarei sunt foarte costisitoare, acestea ajungând la 6100 de lei pe lună, o sumă pe care părinţii ei nu şi-o pot permite. Sara trebuie inclusă şi în regimul special After School pentru că are şi probleme de nutriţie, iar mamei sale îi este aproape imposibil să facă faţă acestor cheltuieli. Având în vedere situaţia delicată a familiei, fetiţa nu a putut primi un tratament propice caresă îi permită să se dezvolte normal până la vârsta de 6 ani.

Campioana mondială la atletism, Gabriela Szabo, şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, se numără printre cei care vor fi prezenţi pe 14 decembrie la „Aleargă pentru Viaţă” pentru a o susţine pe Sara în lupta ei pentru o viaţă normală.

Accesul la eveniment se va face prin achiziţionarea unei brăţări în valoare de 20 de lei, în baza căreia fiecare participant va primi un tricou şi un număr de concurs. Crossul este organizat pe categorii de vârstă, participanţii putând petrece o zi de sâmbătă sănătoasă, educativă şi caritabilă alături de prieteni şi de întreaga familie.

La finalul concursului, toţi alergătorii vor primi diplome de participare şi vor avea şansa să fie premiaţi cu medalii, cupe, dar şi numeroase premii surpriză oferite de partenerii evenimentului, acestea constând în abonamente la fitness, jocuri video, bilete la film, gadgeturi, echipament sportiv şi multe altele.

Înscrierile se pot face pe pagina oficială a evenimentului Aleargă pentru Viaţă. Site-urile organizatorilor vă stau la dispoziţie cu mai multe informaţii despre eveniment şi despre povestea Sarei: www.aleargapentruviata.ro, www.lse.org.ro, www.autism-artaadhd.org.

Teledon: numere apelabile din retelele fixe Romtelecom
0900.900.653 pentru 2 euro
0900.900.655 pentru 5 euro
0900.900.657 pentru 10 euro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns