Esti aici
Femeia.ro > Familie > Avantajele învățării limbii engleze de la o vârstă fragedă

Avantajele învățării limbii engleze de la o vârstă fragedă

limba engleza

Cunoașterea limbii engleze la un nivel cât mai înalt oferă acces la numeroase oportunități academice și profesionale. Acestea sunt doar două dintre principalele motive de care ar trebui să ții cont atunci când iei decizia de a-i ghida pașii copilului tău către un nou univers lingvistic. Mai mult decât atât, ar fi bine ca învățarea limbii engleze să înceapă cât mai devreme, chiar înainte ca el să meargă la școală. Există, de altfel, cursuri de engleză pentru copii împărțite pe categorii de vârstă, iar unele dintre acestea au un nivel de dificultate adaptat chiar și pentru categoria de 3-7 ani, adică pentru preșcolari.

Te întrebi, probabil, de ce se recomandă învățarea limbii engleze de la vârste atât de fragede. Ei bine, există o serie de argumente care susțin începerea studiului încă din prima etapă a copilăriei. Îți prezentăm în continuare cele mai importante beneficii ale învățării limbii engleze de la o vârstă fragedă:

„Antrenarea” creierului

Învățarea unei limbi străine încă din primii ani de viață are un impact pozitiv asupra activității cerebrale. Printre avantajele esențiale amintim: îmbunătățirea capacității de concentrare, dezvoltarea abilității de a rezolva probleme, îmbunătățirea memoriei, calități esențiale în diferite situații din viața de zi cu zi, dar și în activitatea școlară. Practic, procesul de învățare a limbii engleze reprezintă și un mod de „pregătire” pentru activitatea școlară ulterioară, cel mic dezvoltându-și o serie de abilități de care va avea nevoie inclusiv pentru rezolvarea sarcinilor școlare. Astfel, copilului tău îi va fi mai ușor să învețe pentru teste, să-și efectueze temele și să asimileze conceptele care i se vor preda. 

Dezvoltarea laturii empatice 

Beneficiile învățării unei limbi străine în copilărie se reflectă și în sfera psiho-emoțională, și nu doar în cea cognitivă. Astfel, pe lângă „antrenarea” creierului, cunoașterea limbii engleze contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea laturii empatice, o calitate importantă în interacțiunile din viața de zi cu zi. Copiii care știu cel puțin o limbă străină tind să fie mai empatici cu persoanele care au modele culturale diferite de al lor. 

În plus, în cazul de față, în care vorbim despre o limbă de circulație internațională, acest avantaj este incontestabil, căci șansele copiilor de a comunica, în viitor, în limba engleză cu persoane din multe alte culturi sunt mai mari, ținând cont că engleza este cea mai vorbită limbă străină de pe Glob. Cu alte cuvinte, comunicarea în limba engleză poate îndeplini și rolul de „punte” între diverse modele culturale. 

Ușurința de a învăța

Afirmația potrivit căreia învățarea unei limbi străine este o misiune imposibilă pentru adulți nu reprezintă, în realitate, decât un mit. Cu toate acestea, procesul de învățare a unei limbi străine este mai ușor dacă începe cât mai devreme, în copilărie, căci în această perioadă, creierul celor mici poate fi asemănat cu un „burete” care absoarbe în permanență noi informații. Totodată, copiilor le este și mai ușor să-și formeze accentul foarte asemănător cu cel al vorbitorilor nativi de limba engleză. 

Prin urmare, învățarea limbii engleze de la o vârstă fragedă, de doar 3 ani, are numeroase avantaje, pe termen lung, în viețile viitorilor adulți: academice, profesionale și chiar din sfera dezvoltării personale. Tocmai de aceea îți recomandăm să ghidezii pași micuțului tău către fascinantul univers al limbii engleze, care îi va oferi acces la numeroase oportunități, îl va ajuta să-și cultive empatia și să înțeleagă și mai bine lumea. L-ai putea înscrie la un curs de limba engleză destinat categoriei sale de vârstă, susținut de profesori cu pregătire în domeniu, unde ar avea șansa sa cunoască alți copii, deci și să lege relații de prietenie. 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: twinklestar.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns