Esti aici
Femeia.ro > Familie > Buchete de mireasă pentru fiecare anotimp

Buchete de mireasă pentru fiecare anotimp

buchete mireasa

Cele mai multe miresici se lasă pe mâinile specialiștilor pentru a-și lua de pe cap responsabilitate buchetului. Dar chiar și așa, trebuie să știi care sunt florile sezonului în care vei avea nunta. În primul rând, pentru a fi în ton cu anotimpul acelei minunate zile, iar în doilea rând, pentru a economisi bani.

Prețul florilor oscilează în afara sezoanelor lor de înflorire, pentru că atunci sunt importate sau crescute în seră. Așa că e mai bine să profiți de frumusețea și prospețimea florilor specifice anotimpului nunții tale.

Primăvara

buchete mireasa primavara

Daca nunta va avea loc pe final de primăvară, poți avea un buchet înmiresmat, care te va costa relativ puțin. Un mănunchi consistent de mărgăritar și cinci bujori albi sau roz pal, înconjurați cu frunze de un verde mai deschis, vor crea un aspect romantic. Alte flori potrivite acestui anotimp sunt: lalelele, zambilele (albe, cele de culoarea vaniliei, roz, lila, albastre, cyclam etc.), lăcrămioarele, freziile (albe și galbene), liliacul, violetele, irisul sau brândușele.

Citește și: Bujorii de grădină. Plantare, îngrijire și câteva curiozități

Vara

buchet vara

Buchetul de trandafiri nu e o noutate, având în vedere că majoritatea femeilor iubesc aceste flori. Alege însă trandafiri care să epateze printr-un joc de nuanțe și dimensiuni: combină trandafiri roz, albi, galbeni, crem etc. Important e să rămâi în zona de pasteluri. Trandafirii de un roșu puternic ar strica efectul romantic al buchetului.

În ceea ce privește dimensiunea, ai libertatea de a alege boboci mari și mici. Crinii imperiali sunt perfecți pentru un buchet de vis, dar parfumul lor poate fi puternic și e posibil să nu-l poți suporta pe toată durata ceremoniei din biserică.

Printre florile verii se numără lavanda, hortensiile (albe, mov sau roz), gladiolele, albăstrelele, macul, floarea soarelui și nuferii. Alege și combină cu gust florile acestui anotimp în funcție de culori și dimensiuni.

Toamna

buchete mireasa toamna

Un mănunchi de cale galbene prinse laolaltă cu o frunză lată va fi cu siguranță foarte admirat. Este elegant și simplu în același timp. Combină firele de cală galbenă cu flori de frangipani pentru un efect spectaculos. Poți să lași tijele lungi și să le fixezi cu o frunză lungă înfășurată chiar pe mijlocul lor, sau le poți tăia scurt pentru a crea un buchet rotund.

Din iulie până în septembrie grădinile sunt pline de brumărele parfumate. Ele înfloresc sub formă de buchete, așa că e simplu să iei trei inflorescențe pe care să le legi împreună. Dacă preferi o anumită culoare, nu e nicio problemă, pentru că le vei găsi și roz, albastru, alb sau lila. Înfășoară tijele cu o panglică lată ale cărei capete lasă-le să atârne libere.

Crizantemele și daliile înfloresc de asemenea în acest anotimp. Compune-ți un buchet de vis folosindu-te de florile toamnei.

Iarna

buchet iarna

Orhideele vor impresiona întotdeauna prin aspectul lor fragil. Compune-ți un buchet din multe fire de orhidee albe și o frunză lată de filodendron care să le susțină. Pentru un plus de culoare, alege orhidee galbene printre care poți prinde frunze de diverse forme. Acestea trebuie să fie de un verde intens pentru un contrast cât mai reușit. Alte flori pe care le poți alege în acest anotimp sunt amaryllis, azaleele, gerbera, cameliile sau ranunculus.

Citește și: Atenție ce flori oferi și câte! Iată ce mesaj ascuns pot transmite florile!

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

3 thoughts on “Buchete de mireasă pentru fiecare anotimp

Lasă un răspuns