Esti aici
Femeia.ro > Familie > Calmeaza natural durerile nasterii

Calmeaza natural durerile nasterii

Imi aduc aminte ca in "Pe aripile vantului" se spune ca un cutit pus sub pat taie durerile nasterii in doua. Dincolo de gluma, doar cine nu a trecut prin aceasta experienta nu intelege cat de dureroase sunt… durerile nasterii. Iata cateva solutii inedite, unele chiar neobisnuite despre care se afirma ca pot calma natural durerile nasterii. Unele din solutii sunt luate in gluma de medici, altele laudate. Cert este ca in mai mica sau mai mare masura, toate functioneaza.

O moasa dintr-un spital din Suedia sustine ca in limba suedeza col uterin este inseamna "gura mamei". Sfatul pe care aceasta il da tuturor femeilor care se lupta cu chinurile facerii este: "Relaxati-va gura si colul uterin se va relaxa. Sarutul, atingerea, mangaierile pe fata relaxeaza si diminueaza durerea". Moasa ii pune pe viitorii tati sa-si sarute pe frunte nevestele in cursul contractiilor foarte dureroase, sa le mangaie si sa le tina de mana.  

Acupunctura este o tehnica folosita in timpul nasterii in Japonia si Noua Zeelanda. Originara din China, verificata de mii de ani, acupunctura implica introducerea de ace foarte subtiri la anumite puncte de pe corp. Un studiu suedez la care au participat peste 600 de femei a probat ca apeland la acupunctura, toate femeile au avut o nastere usoara, iar copiii au primit un scor Apgar mare, comparativ cu situatiile in care s-a apelat la anestezia epidurala.

In Japonia, durerile nasterii se calmeaza cu… bomboane. Femeile japoneze evita anestezia epidurala si alte analgezice, considerand ca acestea complica in loc sa usureze nasterea. Femeile din Japonia folosesc miscarea, masajul, controlul respiratiei, acupunctura si aromoterapiea, iar in momentele in care durerea devine insuportabila apeleaza la bomboane cu esenta naturala de cirese. Femeile spun ca dulceata, aroma si gustul special al acestor bomboane are efectul unei anestezii si ca functioneaza perfect.

In Olanda o treime din nasteri au loc la domiciliu! Simplul fapt ca femeia ramane in mediul familiar este o solutie pentru a face durerea mai suportabila. In plus o alta solutie este hidroterapiea, frecvent folosita. Apa calda induce o stare de relaxare si stimuleaza producerea de endorfine (ce calmeaza durerea).

Meditatia este o alta metoda care pare sa functioneze. In 1911, psihologul William James sustinea ca exista o lagatura directa si certa intre actiune si sentiment. Din punctul lui de vedere dorinta de a te simti mai bine este primul pas pentru a avea cu adevarat o stare mai buna. Acest lucru este valabil si in timpul nasterii. Asa se explica de ce femeile care practica meditatia, dar si alte tehnici de relaxare au un travaliu mai putin dureros si o nastere mult mai usoara. Relaxarea si meditatia in timpul nasterii nu face neaparat durerea mai putin intensa, ci creste gradul de suportabilitate si toleranta, elimina panica si creste capacitatea femeii de a colabora cu medicul. aceste metode au fost folosite de celebritati care au nascut natural. Asa a procedat Kate Middleton, de exemplu.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns