Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cand este cel mai bine sa concepi un copil

Cand este cel mai bine sa concepi un copil

 

Copiii concepuţi în decembrie prezintă cu 8% mai multe riscuri de a suferi de autism, faţă de cei concepuţi în iulie. Acestea sunt concluziile unui studiu american care a fost realizat pe un eşantion de şapte milioane de copii. Riscul de a avea un copil cu autism creşte progresiv până la începutul primăverii, copiii concepuţi în martie prezentând cu 16% mai multe riscuri de a suferi de autism.

Cauzele par a fi legate de factorii de mediu, precum expunerea la virusurile sezoniere şi lipsa de vitamina D – sintetizată de piele în prezenţa soarelui – care s epare că joacă un rol important în dezvoltarea autismului. Interesant este faptul că datele confirmate de studiu rămân aceleaşi chiar şi după ce au fost luaţi în considerare factori precum educaţia maternă, rasa/ etnia şi anul conceperii copilului.

Pentru acest studiu s-au luat în considerare doar 91% din naşterile din perioada menţionată mai sus, restul fiind excluse fie din cauza unor nereguli în datele de înregistrare, fie pentru că unii copii au murit până să împlinească şase ani, vârstă la care, în mod tipic, ar fi fost diagnosticat oficial autismul. În timpul studiului, au fost identificate aproximativ 19.000 de cazuri de autism.
Există şi alte studii care arată o legătură certă a copiilor nascuţi primăvara şi un risc crescut de a face autism.

Exită elemente care arată ce este foarte important nu atat momentul conceperii copilului cât expunerea în mod special în a treia lună de sarcină la diverse infecţii sau deficienţe nutriţionale. Cercetătorii spun că este nevoie de mai multe studii pentru a stabili cu exactitate dacă momentul conceperii copilului contribuie la creşterea riscului de autism, sau daca există anumite momente critice pe parcursul sarcinii.

  • Stresul te deregleaza hormonal

Autismul este o tulburare a creierului care afectează abilitatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Semnele autismului se dezvoltă înaintea împlinirii vârstei de 3 ani, deşi boala este uneori diagnosticată abia mai târziu. Autismul nu se poate vindeca, determină diferite grade de izolare socială, însă tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativă în viaţa bolnavului. Diagnosticarea precoce şi tratamentul adecvat poate duce la creşterea numărului de bolnavi cu autism capabili să trăiască independent atunci când ajung la vârsta adultă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns