Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce beneficii oferă încălţămintea din piele, dincolo de confort

Ce beneficii oferă încălţămintea din piele, dincolo de confort

incaltaminte piele

Încălțămintea din piele naturală are numeroase avantaje în fața celei din materiale sintetice. Dacă te-ai întrebat măcar o data dacă merită să investești mai mulți bani într-o pereche de pantofi sau ghete, pentru că pielea este ceva mai costisitoare, răspunsul este da, categoric. Dincolo de confortul pe care ți-l oferă, căci pielea respiră, iar încălțările se pliază rapid pe forma picioarelor, pielea naturală are și alte beneficii.

De exemplu, în ceea ce privește încălțămintea din piele pentru bărbați, una dintre marile probleme o reprezintă transpirația picioarelor. Pe lângă faptul că pielea este mult mai rezistentă și are o calitate superioară comparativ cu orice material sintetic, aceasta lasă pielea să respire, astfel că posibilele mirosuri neplăcute vor dispărea. 

Iată o listă cu câteva beneficia pe care le oferă încălțămintea din piele:

Investiție pe termen lung

Pentru confortul picioarelor tale merită să investești, însă prețul mai mare al pantofilor din piele natural este justificat și de calitate și de durabilitate. Astfel, atunci când achiziționezi o pereche de încălțări, vei face o investiție pe termen lung. Gândește-te că peste câteva luni nu va fi nevoie să cumperi alte încălțări, pentru că pantofii din piele sunt meniți să reziste și să se păstreze în forma lor inițială. Cutele specifice locului unde îndoi piciorul nu se vor transforma în crăpături așa cum se întâmplă de multe ori în cazul sinteticului.

Încălțămintea din piele este durabilă și nu se uzează repede

Așa cum spuneam, încălțămintea din piele este mult mai durabilă și nu se uzează repede. După repetate purtări, vei constata că piele este ca nouă, mai ales dacă este îngrijită corespunzător. Mai mult, încălțările nu se vor lărgi, ci vor lua forma piciorului, ceea ce va oferi un plus de confort. În plus, nu te vei confrunta cu bătături, bătăi și alte răni cauzate de lipsa finisajelor.

Uiți de problema mirosului neplăcut

Una dintre marile probleme în ceea ce privește încălțămintea este apariția transpirației la nivelul picioarelor și mirosul neplăcut. Pielea naturală permite trecerea aerului. În acest mod piciorul respiră și oricât de mult timp petreci fără să-ți scoți pantofii în decursul unei zile, nu te vei confrunta cu această neplăcere.

Se repară și se întreține ușor

Încălțămintea din piele poate fi reparată chiar și atunci când ai nenorocul să se zgârie. Dacă au deteriorate o pereche de pantofi, există soluții special concepute, astfel încât dungile inestetice să dispară. Desigur, este vorba de zgârieturile fine, la suprafața materialului, nu cele în profunzime. În ceea ce privește modul de întreținere, pielea are nevoie de atenție specială. E important să cureți încălțările periodic, după câteva purtări, doar cu o lavetă sau cu o cârpă moale umedă și bine stoarsă, niciodată udă. E indicat să folosești și creme sau spray-uri potrivite.

Nu se udă

În sezonul rece, picioarele au nevoie de protecție și căldură împotriva temperaturilor scăzute. Pielea naturală nu se udă, astfel că nu riști să simți disconfort dacă te-a prins ploaia sau ai stat cu tălpile în zăpadă. Atenție la pielea întoarsă! Pentru a deveni impermeabilă, folosește un spray special.

Risc redus de alergii sau dermatită de contact

Materialele sintetice pot provoca anumite alergii și chiar eczeme care pot apărea pe piele, după contactul picioarelor cu încălțămintea. Alegerea pantofilor din piele naturală reduce la minimum aceste riscuri. În plus, tot ce e sintetic poate conține substanțe toxice, precum vopseluri, ce pot dăuna.

 

Deși sunt numeroase beneficii oferite de încălțămintea din piele naturală, în detrimentul materialelor sintetice, de departe cel mai important este confortul pe care îl oferă picioarelor. Pantofii comozi te fac întotdeauna să te simți excelent, fără disconfort dat de transpirație în exces, de miros neplăcut sau de răni imprevizibile.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

One thought on “Ce beneficii oferă încălţămintea din piele, dincolo de confort

Lasă un răspuns