Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce faci daca nu se intelege cu colegii

Ce faci daca nu se intelege cu colegii

Colectivul de copii isi pune amprenta decisiv asupra starii emotionale a micutului tau. Daca se simte bine in mijlocul colegilor este in regula, dar ce faci daca nu se intelege cu colegii? O astfel de situatie il face sa se inchida in el, sa devina mai putin comunicativ, ii stirbesc din entuziasmul de a merge la scoala si ii afecteaza serios rezultatele la invatatura.

Iata cateva recomandari pentru a rezolva problema, atunci cand nu se intelege cu colegii.

Nu-i reprosa ca e dezinteresat de scoala si nu-l certa daca de la o vreme vine cu note mai mici ca de obicei. Incearca in primul rand sa afli de la el ce anume il supara in relatia cu scoala, colegii, invatatoarea. Vezi ce are el de zis, nu te orienta dupa ce simti tu. Lasa-l pe el sa vorbeasca.

  • Ce faci daca nu vrea la scoala

Dupa ce depistezi „sursa“ care-l face neplacut in colectiv, ajuta-l sa fie mai simpatic, fara insa a-I transforma personalitatea. Explica-i ca trebuie sa fie politicos si sa vorbeasca frumos, fara a fi timid ori servil. De asemenea, cu cat se concentreaza pe scoala si invata mai bine, va fi mai respectat de colegi.

  • Lista pentru inceputul anului scolar

Nu trebuie sa fie cel mai laudat din clasa, dar e bine sa aiba cativa prieteni in gasca lui cu care sa se intelega cel mai bine. Daca iti spune ca disensiunile sunt intre ei, organizeaza la voi o petrecere la care sa-i inviti si pe ei. Pe cat de repede se supara, copiii nu tin supararea si pe atat de repede se impaca.

  • Prima zi la scoala

Incurajeaza-l sa se implice in discutiile cu ceilalti colegi, sa schimbe impresii si opinii. Acestea sunt ocazii foarte bune pentru a se integra mai usor in colectiv. Mai mult, psihologii sunt de parere ca implicarea in colectiv il ajuta sa-si dezvolte stima de sine, il motiveaza sa invete bine si sa se simta util.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns