Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce flori oferim unei proaspete mămici?

Ce flori oferim unei proaspete mămici?

flori

Numeroase persoane aleg să dăruiască unei proaspete mămici doar lucruri pentru bebeluș, indiferent dacă este vorba despre jucării, hăinuțe sau obiecte pentru igienă. Toate acestea sunt daruri utile, însă nu reprezintă un cadou propriu-zis pentru cea care i-a dat viața celui mic. Pentru a-i acorda cât mai multă atenție mamei, poți opta pentru buchete de flori sau aranjamente florale, cu ajutorul cărora îi poți transmite felicitările tale în cea mai frumoasă manieră. Dacă știi ce flori să oferi, mămica va fi încântată de gestul tău, care simbolizează celebrarea unui eveniment atât de special precum este nașterea unui bebeluș. Află, din rândurile de mai jos, cum poți alege florile ideale pentru o mămică, pentru a-i oferi un dar pe care să-l țină minte!

Ce culoare alegi pentru buchetul de flori?

Atunci când oferi un buchet de flori unei proaspete mămici, este recomandat să ții cont și de culoarea acestora. Din fericire, ai numeroase variante spre care te poți îndrepta. De pildă, poți ține cont de sexul noului născut, pentru a alege florile potrivite – florile roșii sau roz sunt potrivite pentru o fetiță, indiferent dacă optezi pentru trandafiri sau lalele. În egală măsură, florile mov, albastre sau o combinație de verde cu alb pot fi dăruite unei mămici de băiețel.

Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că florile sunt pentru mamă, așa că poți fi mai creativ, optând pentru nuanțe vesele, precum portocaliu sau galben. Dacă alegi flori albe, vei reuși să transmiți sinceritatea sentimentelor tale, însă dacă știi ce culori preferă proaspăta mămică, ar fi indicat să ții cont de ele. Poți transmite felicitările tale sincere unei proaspete mămici prin alegerea unui buchet de primăvară, care reprezintă un simbol al prospețimii și un nou început.

Ce flori oferi unei proaspete mămici?

Atunci când vrei să oferi buchete de flori sau aranjamente florale unei proaspete mămici, este recomandat să eviți florile care conțin o cantitate mare de polen sau florile cu miros prea intens. Acestea ar putea reprezenta un deranj atât pentru proaspăta mămică, cât și pentru bebeluș. De aceea, deși au un miros și un aspect plăcut, nu oferi buchete de liliac, narcise, frezii sau crini cu această ocazie deosebită. Cel mai bine este să alegi flori rezistente, întrucât mămica nu va avea timp suficient să întrețină florile pe care le-a primit. Trandafirii albi sau roz reprezintă o opțiune spre care te poți îndrepta, întrucât semnifică emoția și bucuria, stări de care proaspăta mămică se bucură în această perioadă a vieții.

În plus, garoafele sunt considerate potrivite pentru o mămică, pornind de la nuanțele deschise, precum alb și roz sau roșii, care simbolizează iubirea și dragostea maternă. În egală măsură, poți opta și pentru lalele, flori colorate și vesele care transmit speranță, bucurie și optimism, de care o tânără mămică are nevoie în special în primele luni din viața bebelușului. În afară de buchetele de flori, poți alege și un accesoriu suplimentar, care să-i aducă zâmbetul pe buze mămicii. O felicitare cu cele mai sincere felicitări sau o jucărie de pluș pentru cei mici pot fi idei utile, spre care te poți îndrepta.

Trimiți buchetul de flori la spital sau acasă?

Atunci când îți dorești să feliciți o proaspătă mămică, poți lua în considerarea trimiterea unui buchet de flori la spital. În acest caz, trebuie să iei în considerare faptul că buchetul de flori poate să nu ajungă la destinatar, întrucât spitalele sau clinicile pun restricții din cauza alergiilor care pot apărea din cauza unor tipuri de flori. În acest caz, este indicat să soliciți serviciile de livrare flori a domiciliu, care îți vor fi de mare ajutor atunci când îți dorești să o binedispui pe proaspăta mămică!

Dacă există mămici care primesc cu drag vizite de la rude sau prieteni, altele abia așteaptă să profite de clipe de odihnă și intimitate alături de bebeluș, așa că nu vor aprecia vizitele. Atunci când mergi în vizită, poți oferi florile personal, dacă nu, te poți bucura de posibilitatea de a trimite buchetele de flori direct acasă.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns