Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cele 5 lucruri esențiale care îl vor bucura, distra și ajuta pe copilul tău

Cele 5 lucruri esențiale care îl vor bucura, distra și ajuta pe copilul tău

Copiii nu au nevoie de gadgeturi de ultimă generație pentru a fi fericiți. Nu au nevoie nici de haine de firmă sau de jucării scumpe, ci doar de câteva lucruri pe care și noi, părinții lor, le-am folosit cu aceeași plăcere în copilărie. Dacă vrei să-i faci o bucurie celui mic, dar să alegi și ceva benefic pentru dezvoltarea lui, îți propunem cinci lucruri perfecte pentru orice copil energic și curios.

Pe două roți, spre aventuri nenumărate

Nu trebuie decât să arunci un ochi printre aceste trotinete pentru copii pentru a-i găsi un cadou perfect copilului tău. După cum vezi, prețul este unul permisiv, iar copilul se poate bucura de aventuri nenumărate cu ajutorul ei.

Beneficiile unui astfel de accesoriu sunt evidente – cel mic face mișcare, iese afară, explorează și se bucură de aerul curat de afară. Ia-ți și tu o trotinetă și mergeți împreună în parc, vă veți distra și vă veți bucura de o activitate pe cât de simplă, pe atât de plăcută și antrenantă. Niciun joc video cu senzori de mișcare nu va înlocui vreodată clasica trotinetă.

Când îndemânarea și jocul merg mână în mână

O jucărie pe care și noi am folosit-o din plin și în care parcă și acum ne-am băgat puțin mâinile – plastilina – contribuie la dezvoltarea îndemânării copilului tău și este foarte distractivă. Cu ea s-au jucat o mulțime de generații de copii și, indiferent în ce an ești născut, plastilina este la fel de distractivă. Îți propunem să faci singură plastilina alături de cel mic, folosind una dintre cele două metode foarte simple explicate în clipul de mai jos:

Pe podeaua din sufragerie și cu imaginația în patru zări

Nu trebuie să stea cu o tabletă în mână toată ziua pentru a se juca ceva care să-i pună creativitatea la lucru. Este suficient să aibă la dispoziție un joc de construcție – cuburi sau Lego. Va face niște piese unice, pentru care va avea nevoie de îndemânare și imaginație.

Copiii sunt foarte încântați atunci când pot să construiască de unii singuri ceva, așa că un joc ce se compune din mai multe piese pe care să le pună ei cap la cap va face fericit orice prichindel. Nu uita că un astfel de joc are și o componentă educativă, deci este unul dintre cele mai bune lucruri pe care i le poți cumpăra copilului tău.

Jocuri la care participă toată familia

Oricâte jucării interesante ar avea, cel mic va alege mereu să petreacă timp cu tine în detrimentul lor. Implicați-vă cu toții într-un joc tip board game și organizați o seară pe săptămână special pentru asta. Jocurile precum Monopoly sau Scrabble sunt distractive pentru toata familia, iar daca faci o tradiție din a organiza o seară de jocuri săptămânală, familia voastră va fi mai unită.

Clasicul puzzle, mai stimulant decat multe jocuri moderne

Jocurile de puzzle sunt foarte stimulante pentru un copil. Nu contribuie doar la dezvoltarea lui cognitivă, ci este și un mod foarte distractiv pentru a-și petrece timpul. Orice copil e atras de un puzzle și nu va spune nu provocării de a face singur o imagine interesanta (poate chiar cu personaje din desenele lui preferate). Poți contribui și tu la realizarea puzzle-ului, așa încât să vă distrați copios împreună.

După ce termină puzzle-ul de făcut, înrămează-l și pune-l în camera sa, pe perete. Va fi foarte încântat să vadă că munca lui are un rezultat atât de apreciat.

Toate aceste jocuri sunt unele cu care ne petreceam și noi timpul, însă asta nu le face nici pe departe depășite. Bineînțeles, și îndemânarea pe gadgeturile noi are rostul său și aceste dispozitive nu ar trebui eliminate în totalitate din preajma copilului, însă este de preferat să fie utilizate cu măsură.

Câte dintre jucăriile enumerate de noi are deja copilul tău?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comments

comments

Lasă un răspuns