Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce reguli trebuie să respecți când alegi un cărucior pentru copil

Ce reguli trebuie să respecți când alegi un cărucior pentru copil

cum alegi caruciorul

Dacă urmează să ai un copil sau deja ai devenit părinte, achiziționarea unui cărucior potrivit poate reprezenta o alegere destul de dificilă. În prezent, pe piață există zeci de modele disponibile și, cu siguranță, îți vei dori să cumperi produsul ideal.

Pentru ca micuțul tău să aibă parte de un cărucior confortabil și sigur, este nevoie să iei în calcul mai multe aspecte importante. Citește ghidul de mai jos și află care sunt criteriile esențiale de care trebuie să ții cont.

Cum alegi un cărucior pentru copil?

  • Vârsta celui mic

Un cărucior pentru un nou născut este diferit de unul pentru un copil cu vârsta de peste un an. De aceea, când achiziționezi produsul pentru bebelușul tău, asigură-te că acesta are un sistem special conceput pentru infant, care susține capul și permite o poziție corectă a întregului corp.

În cazul în care ai mai avut un copil și deja deții un cărucior sau o prietenă se oferă să îți dăruiască un cărucior pe care l-a folosit, la rândul său, asigură-te că respectivul accesoriu este adecvat vârstei și constituției micuțului tău.

  • Numărul de copii

Dacă ești o mămică norocoasă de gemeni sau tripleți, specialiștii recomandă achiziționarea unui cărucior cu locuri multiple. Chiar dacă aceste cărucioare sunt mai voluminoase și mai grele decât cele clasice, îți vor oferi un control sporit și mai mult confort, atât pentru cei mici, cât și pentru tine.

În plus, un cărucior cu două sau trei locuri va avea și suficient spațiu de depozitare pentru gentuța celor mici, scutece, mâncare și produse de igienă. Astfel, vei putea rămâne organizată și te vei putea descurca în orice situație, fie că ieși la plimbare în parc sau pleci cu familia în vacanță.

  • Siguranță

Fără îndoială, îți dorești să îi oferi celui mic un mediu sigur și confortabil. De aceea, este esențial să achiziționezi un produs de calitate, fabricat din materiale rezistente și prevăzut cu sisteme de siguranță performante.

Acordă atenție centurilor și asigură-te că micuțul tău stă comod și într-o poziție corectă. Totodată, verifică materialele cu care copilul va lua contact cât timp se va afla în cărucior. Acestea trebuie să fie cât mai naturale și prietenoase cu pielea sensibilă a prichindelului.

Unele cărucioare vin la pachet cu umbrele pentru soare, copertină pentru ploaie sau plase împotriva insectelor și prafului, foarte utile în sezonul cald.

  • Eficiență

Dacă dorești să faci o investiție bună, poți alege un cărucior 3 în 1 pentru micuțul tău. Acesta se poate transforma în landou sau scaun pentru mașină, în funcție de moment și de context, astfel oferindu-ți versatilitate maximă.

În acest fel, vei putea economisi semnificativ, nefiind nevoie să cumperi fiecare produs separat. Totodată, vei salva și spațiu de depozitare, cărucioarele 3 în 1 fiind compacte și ușor de manevrat.

  • Stilul tău de viață

Acesta este un aspect deosebit de important atunci când alegi căruciorul. Dacă ești o mamă activă, căreia îi place să petreacă timp în aer liber și să facă mișcare, poți opta pentru un cărucior special pentru jogging. Acesta este ușor, aerodinamic și îți va permite să te deplasezi cu ușurință ori de câte ori simți nevoia de un antrenament rapid și, în același timp, de câteva clipe plăcute alături de cel mic.

Dacă familia ta obișnuiește să călătorească des, alege un cărucior care se pliază ușor și se încadrează în reglementările companiilor aeriene.

Nu în ultimul rând, dacă vei petrece mult timp cu micuțul în parc sau în mall, cumpără un cărucior confortabil, în care să încapă tot ce ai nevoie pentru cel mic.

Acestea fiind spuse, alegerea căruciorului ideal nu trebuie să fie atât de complicată pe cât poate părea. Ține cont de aspectele prezentate mai sus și alege ce ți se potrivește cel mai bine.

 

 

 

Sursă: Digital WorkForce

Sursă foto: pexels

 

Comments

comments

Lasă un răspuns