Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum îți poți ajuta copilul să citească mai mult

Cum îți poți ajuta copilul să citească mai mult

cum convingi copilul sa citeasca

În era tehnologiei, aproape orice copil știe să utilizeze televizorul, computerul, tableta și smartphone-ul părinților. Totuși, cei mici nu ar trebui să își petreacă prea mult timp în fața ecranelor, chiar dacă acestea le oferă și posibilitatea de a învăța lucruri noi.

Într-un articol anterior am vorbit despre beneficiile lecturii pentru copii, iar astăzi ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să îți faci copilul să îndrăgească acest hobby care îl va ajuta atât de mult.

Prezintă lectura ca pe o alegere, nu o obligație

Copiii trebuie încurajați să citească, dar nu trebuie să vadă această activitate ca pe o obligație. Acesta este și motivul pentru care mulți elevi nu citesc operele recomandate de profesori – lectura ar trebui să fie un mod plăcut de a-ți petrece timpul, nu ar trebui să te simți presat să deschizi o carte.

Oferă-i copilului o varietate mare

Fiecare persoană are anumite preferințe când vine vorba de cărți, iar copilul tău nu este diferit. Dacă momentan nu îi place să citească, e posibil să nu își fi găsit genul sau stilul preferat încă. Câteva sugestii bune sunt cărțile cu aventuri, cele fantastice sau cele science fiction, care îi vor permite celui mic să viseze.

Adu cărțile la viață

Posibilitățile sunt nelimitate! Puteți testa rețete pentru mâncăruri care au apărut în cărțile citite, puteți merge la planetariu după ce a citit o carte despre spațiu sau, dacă bugetul vă permite, puteți alege ca destinație de vacanță un loc pe care cel mic l-a „vizitat” într-o carte.

Fii un exemplu

Acesta este poate cel mai important sfat de pe această listă. Fie că ne place sau nu, tot ce facem ne influențează copiii, indiferent dacă vorbim de comportament, limbaj sau hobby-uri. Dacă cel mic te va vedea des relaxându-te cu o carte în mână, șansele să iubească și el lectura vor fi mai mari.

Copilul tău iubește lectura? Dacă da, ce sfaturi ai mai adăuga pe această listă?

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns