Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cum potolesti crizele de furie ale copilului?

Cum potolesti crizele de furie ale copilului?

Este aproape normal sa-ti vina sa-l scuturi zdravan, sa-i scapi o palma la fund si sa pleci mai departe. Dar ar fi bine sa stii ca aceasta solutie este una de moment, fara urmari pozitive in viitor. Si atunci, ce-i de facut? Solutii exista si ele difera in functie de locul si de modul in care actioneaza… zapacitul. Mai departe iti vom destainui o serie dintre acestea.

1. Nu-i face jocul celui mic

Copilul tau, pare mic si neajutorat, dar, crede-ma, are un simt al slabiciunilor iesit din comun. Daca te va vedea ca cedezi in urma actiunilor lui de persuasiune, poti sa fii sigura cu nici data viitoare n-ai sa-i scapi.

Asadar, ramaneti calmi. Nu ajuta la nimic sa faceti si dumneavoastra o criza. Nu cedati niciodata si nu faceti nimic care sa dea impresia copiilor ca au obtinut o victorie.

2. Invata-l ca santajul ii poate dauna

In momentul in care prichindelul vrea un lucru cu care tu nu esti de acord, nu face ca el. Daca incepe sa sparga si sa strice ce prinde prin casa, nu-ti ramane decat sa-l inchizi la el in camera avand grija sa nu-i lasi la indemana obiecte cu care sa se poata rani sau lucruri la care tii.

Daca strica ceva la el in camera nu te grabi sa inlocuiesti prea curand, da-i ocazia sa simta ca a pierdut ceva. In acest fel copilul va invata ca ce strica isi strica lui. Si in acelasi timp va invata ca santajul poate dauna.

3. Nu-i ceda, dar nici nu-l bate

De multe ori, copilul tau intelege ca locurile publice sunt zonele in care esti cea mai vulnerabila. Probabil ca un simt ascuns il face sa simta ca iti pasa de opinia celorlalti, lucru care te poate determina sa-i cedezi mai usor atunci cand vrea ceva anume.

De asemenea, intr-un spatiu larg, copilul-actor isi poate juca piesa cu mai multa convingere, se poate arunca pe jos urland si tipand, poate sa planga cu sughituri de parca intreg pamantul ar avea ceva personal cu el, poate sa te enerveze in o mie si una de chipuri, doar, doar vei ceda. Te sfatuiesc doua lucruri: nu-i ceda, dar nici nu-l bate, intotdeauna exista si o a treia solutie.

  • Citeste articolul integral pe mami.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns