Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cum sa il prezinti pe noul iubit copiilor

Cum sa il prezinti pe noul iubit copiilor


A-i face cunoştinţă copilului tău cu noul tău iubit este un pas ce necesită multă meticulozitate. Dacă simţi că momentul este potrivit, poate fi o experienţă plăcută pentru tine deoarece aduci laolaltă cea mai importantă persoană din viaţa ta cu cineva de care ai început să te ataşezi.

Fă-o când eşti sigură de stabilitate
 

Nu are sens să aduci în faţa copiilor orice iubit care reprezintă doar o aventură. Trebuie să fii într-o relaţie stabilă şi fericită înainte de a face acest pas. Schimbarea partenerilor poate fi dureroasă şi confuză pentru cel mic, mai ales datorită faptului că micuţii se ataşează mai repede de oameni. Dacă el se ataşează de iubitul tău iar relaţia dintre voi doi nu este stabilă, cel mic va suferi în momentul despărţirii. Fii sigură pe relaţia ta înainte de a lua o asemenea decizie.

  • Fii fericita si vei trai mai mult

Iubitul de după divorţ

 

În cazul unui divorţ, lucrurile sunt puţin mai delicate decât atunci când cel mic este obişnuit cu absenţa tatălui. Cel mic va fi mult mai pretenţios în cazul noului iubit şi îl va compara cu tatăl său fără a fi deloc discret în această privinţă. Este foarte important să discuţi cu cel mic înainte despre cum viaţa ta şi a tatălui său trebuie să meargă mai departe şi că indiferent de ceea ce se va întâmpla, micuţul rămâne prioritatea voastră şi persoana pe care o iubiţi cel mai mult pe lumea asta. Atunci când prezentaţi divorţul ca pe un fenomen natural, celui mic îi va fi mai uşor să îl accepte pe noul iubit.

Alege un loc potrivit
 

Pentru a facilita această introducere, alege ca întâlnirea să aibă loc într-o locaţie neutră, unde copilul se simte în largul lui. Spre exemplu, dacă cel mic nu este cooperant în timpul meselor sau la ora culcării, evită să aduci noul iubit la tine în casă. În funcţie de vârsta copilului, el poate asocia această întâlnire cu un moment al zilei supărător pentru el şi poate acţiona într-un mod neplăcut de fiecare dată când iubitul vine în vizită. Pe de altă parte, dacă mergeţi în parc sau în alt loc unde cel mic este mereu vesel, cel mic îţi va cunoaşte noul iubit într-un loc unde interacţiunile sociale sunt normale şi întâlnirea poate fi asociată cu ceva distractiv.

Ţine cont de vârsta copilului
 

Dacă ai unul sau mai mulţi copii adulţi, lucrurile vor fi mai simple. Ajunşi la vărsta maturităţii, copiii tăi înţeleg ce presupune o relaţie şi faptul că şi tu ai nevoie de afecţiune. În cazul adolescenţilor, lucrurile se complică puţin. Adolescenţii sunt mai reticenţi în a primi pe cineva nou în viaţa lor şi vei avea nevoie de o discuţie sinceră şi serioasă. Copiii mai mici de vârsta adolescenţei ar putea fi mai înţelegători decât te aştepţi. Important este să ai răbdare. Ar fi ideal să prezinţi noul iubit ca un prieten la început şi să limitezi numărul nopţile când el doarme la tine acasă până cel mic se obişnuieşte cu el.

Comments

comments

Lasă un răspuns