Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cum să te pregătești ca la carte pentru plecarea copilului la facultate. 5 sfaturi esențiale

Cum să te pregătești ca la carte pentru plecarea copilului la facultate. 5 sfaturi esențiale

Anul dinaintea plecării la facultate este greu pentru o mamă, tocmai de aceea este foarte important să afli câteva sfaturi esențiale. Dacă ții cont de ele, te vei pregăti ca la carte pentru plecarea copilului tău.

O mulțime de griji le cuprind pe mamele ai căror copii urmează să plece la facultate. Sunt emoțiile examenelor și grijile firești pe care și le face orice mamă când vine vorba despre siguranța copilului atunci când nu o va mai avea pe ea alături. Ține cont de câteva sfaturi foarte utile și tranziția se va face foarte lin. Iată ce ai de făcut:

  • Discută cu copilul tău în legătură cu meditațiile

Mulți părinți iau în calcul varianta meditațiilor pentru examenul de bacalaureat sau pentru admiterea la facultate. Este cazul să ai o discuție foarte serioasă cu copilul tău și să afli care sunt materiile la care se simte nesigur și la care crede că are nevoie de meditații.

Nu exagera, însă, cu ore de meditații și la materii pe care le stăpânește. Este un an greu pentru el, așa că nu trebuie să-l încarci și tu mai mult decât e cazul. O discuție cu profesorii săi de la clasă poate fi benefică pentru a afla dacă este cu adevărat nevoie de câteva ore suplimentare.

  • Mergeți împreună la facultatea pe care vrea să o urmeze

O idee excelentă este să mergeți împreună la un tur al facultății pe care vrea să o urmeze. Majoritatea cursurilor sunt publice, așa că puteți asista fără probleme la o prelegere. În felul acesta vede pe pielea lui cum se desfășoară un curs, ce se întâmplă la facultate și, mai ales, dacă îl atrage cu adevărat.

Vizita aceasta va stârni inevitabil și o discuție absolut necesară – perspectivele sale după ce va termina facultatea. Știe exact care îi va fi profesia după absolvire și ce anume va implica ea? Odată cu vizita la facultate poate afla toate aceste informații atât de importante.

  • Interesează-te încă de acum de variantele de cazare. Iată ce ai la dispoziție

Plecarea la facultate implică, în mod automat, și mutarea de acasă. Studenții au la dispoziție închirierea unui apartament, căminul de stat sau căminul privat. Fiecare dintre aceste variante vine cu cheltuieli diferite și, desigur, cu diverse condiții.

Există, însă, și cămine private care îndeplinesc toate condițiile pe care le-ar putea căuta un părinte pentru copilul său. De la camere curate, cu baie și cu toate dotările necesare unui student, până la activități de voluntariat care îl vor ajuta în formarea profesională – toate acestea sunt oferite de acest cămin privat. Prețurile sunt foarte avantajoase, iar condițiile întrec de departe orice cămin de stat. Mai mult, în campus există și o sală de lectură, o bibliotecă, dar și un cabinet medical și supraveghere permanentă.

  • Fă calcule realiste legate de cheltuielile pe care le vei face în perioada următoare

Odată cu plecarea copilului tău la facultate cheltuielile familiei vor crește. Este foarte important să faci un calcul încă de pe acum și să te pregătești din punct de vedere financiar pentru cheltuielile care vor veni. Cazarea, materialele pentru facultate și banii de cheltuială trebuie calculați cu atenție, dacă îți dorești să fii pregătită ca la carte pentru anii care vor veni.

  • Bucură-te cât mai mult de timpul petrecut împreună

În final, cel mai util sfat este să te bucuri cât mai mult de timpul petrecut împreună deoarece el se va micsora substanțial anul viitor. Aceste momente nu se vor mai intoarce niciodată înapoi, timpul trece imediat și trebuie să profiți cât mai mult de clipele pe care le ai la dispoziție acum.  

Tu cum te pregătești de plecarea copilului tău la facultate? Care aspecte te îngrijorează?  

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns