Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum te implici in viata scolara a copilului tau

Cum te implici in viata scolara a copilului tau

9 sugestii pentru a te implica în viaţa şcolară a copilului tău

Iată ce ar trebui să faci pentru a te implica activ în viaţa şcolară a copilului tău şi pentru a-i fi de ajutor. 

Citeşte-i de cel puţin trei ori pe săptămână pentru a-i sădi, de mic, dragostea pentru lectură.

Construieşte o relaţie apropiată cu învăţătorul, ia-i datele de contact (telefon, e-mail). Arată-ţi disponibilitatea de a participa la şedinţe, evenimente şi alte acţiuni, de a fi un sprijin pentru acesta.

Învăţarea la şcoală funcţionează cel mai bine când există un solid spirit de echipă, când colectivul este unit. Pentru că nu este întotdeauna timp să se cunoască bine la şcoală, asigură-te că-şi petrece timp cu colegii şi în afara acesteia, încurajează activităţile extraşcolare în cadrul grupului lor. 

Micii gradinari: lectii despre ingrijirea plantelor

Participă la şedinţele cu părinţii şi la alte reuniuni care au loc la şcoală.

Nu rata evenimente şcolare, cum ar fi: spectacole de talente, concursuri de ştiinţă, serbări etc. Prin participarea la aceste evenimente îi arăţi că-i apreciezi activităţile şi eforturile pe care le depune.

Există momente de învăţare care trebuie să aibă loc departe de sala de clasă. Coaceţi un tort împreună şi învaţaţi unităţile de măsură de bază, faceţi o călătorie la acvariu sau la muzeu, urmăriţi un film educativ de familie. Aducerea procesului de învăţare este o metodă foarte bună de deprindere a cunoştinţelor.

Prima oara la opera cu copilul

Arată-i copilul că învăţarea se petrece pe tot parcursul vieţii şi că nu se încheie odată cu închiderea anului şcolar. Citiţi împreună, mergeţi la un curs care l interesează, urmăriţi filme şi emisiuni educative etc. 

Când îi explici sau îţi ajuţi copilul la lecţii, imaginează-ţi că predai unei clase. Asigură-te că ai atenţia lui deplină şi oferă instrucţiuni foarte clare. Stai aproape de el, apleacă-te şi păstrează contactul vizual. În acest fel, va învăţa să asculte şi să urmeze instrucţiunile, va fi mai promp şi nu o să rămână în urmă la şcoală în îndeplinirea cerinţelor.

Cum iti inveti copilul sa devina un bun ascultator

De obicei tu eşti cea care pune îi jucăriile înapoi pe rafturi? În cazul în care copilul tău nu e ordonat acasă, cu siguranţă că va fi dezordonat şi la şcoală. Învaţă-l să-şi strângă jucăriile, să te ajute la spălatul vaselor, la strânsul patului etc. Este o lecţie utilă pentru viitor – va fi ordonat la şcoală, acasă, iar în viitor la birou şi locul de muncă. 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns