Esti aici
Femeia.ro > Familie > De Craciun, ofera o masa calda unui copil sarac

De Craciun, ofera o masa calda unui copil sarac

World Vision Romania deruleaza pe parcursul lunii decembrie campania de strangere de fonduri „Daruieste speranta de Craciun – Ofera o masa calda unui copil sarac din Vaslui”. Scopul campaniei este obtinerea de donatii pentru repunerea in functiune a unei cantine de ajutor social, de care au beneficiat copiii din satul Cioatele, judetul Vaslui, cel mai sarac judet din Romania. Aici, nevoile de baza ale copiilor nu sunt acoperite. De la insuficienta hranei de zi cu zi, a hainelor si incaltamintei, pana la lipsa celor necesare pentru scoala, acesti copii nu au minimul necesar pentru a duce o viata decenta. Cantina a functionat intre 1999 si 2009, oferind lunar hrana pentru 120 de copii. Din lipsa de fonduri insa a fost inchisa.

Campania World Vision Romania este sprijinita si de personalitati, precum Daniela Nane si Calin Goia. „M-am implicat cu tot sufletul in aceasta campanie pentru ca imi doresc mult ca acesti copii extrem de saraci sa poata simti macar o clipa de bucurie de Sarbatori”, a declarat Daniela Nane. Calin Goia completeaza: ”De cand sunt parinte, inteleg mult mai bine ce inseamna sa cresti un copil. Ma doare suferinta unor copii care nu au nici macar hrana asigurata. Impreuna putem aduce putina lumina si caldura de Craciun in viata acestor copii!”.

Repornirea cantinei va insemna pentru copiii din Cioatele asigurarea unei mese calde pe zi, care va suplini o parte din carentele lor alimentare, in conditiile in care alimente de baza sunt foarte rare in casele lor, mai ales in sezonul rece, cand familiilor sarace le este si mai greu sa le asigure copiilor hrana corespunzatoare.

Campania se desfasoara online si ofera posibilitatea persoanelor fizice si companiilor sa ofere donatii intre 50 si 400 de lei pentru a oferi hrana copiilor, dupa cum urmeaza:

  • o donatie de 50 lei asigura timp de o saptamana o masa calda pentru un copil in cadrul cantinei
  • o donatie de 100 lei asigura timp de doua saptamani o masa calda pentru un copil
  • o donatie de 200 lei asigura timp de o luna o masa calda pentru un copil
  • o donatie de 400 lei asigura o masa calda timp de o zi pentru 60 de copii.

Comments

comments

Lasă un răspuns