Esti aici
Femeia.ro > Familie > De unde cumperi manualele necesare noului an şcolar?

De unde cumperi manualele necesare noului an şcolar?

manuale scolare

Odată cu noul an şcolar, încep şi bătăile de cap pentru părinţi. De la rechizite şi uniforme, la manuale şcolare şi auxiliare didactice, începerea şcolii presupune pentru părinţii o adevărată cursă contra cronometru în căutarea celor necesare pentru elevi.

Toamna nu se număra doar bobocii, ci şi manualele şcolare. Dacă în cazul rechizitelor lucrurile par destul de simple pentru că le poţi alege pe cele care se încadrează în preferinţele şi bugetul tău, în privinţa manualelor şi a auxiliarelor, lucrurile se complică pentru că nu mai ţin seama de dorinţele tale.

Acolo unde şcoala nu furnizează materialele necesare predării, părinţii sunt cei care trebuie să intervină în procesul de achiziţie, pornind de la recomandările făcute în clasă, de profesori. Asta pentru că odată cu introducerea manualelor alternative, cadrele didactice pot alege lucrările pe care le consideră cele mai potrivite pentru predarea materiei.

Iar la acest capitol opţiunile sunt destul de variate, majoritatea editurilor propunând propria versiune. Printre cele mai cunoscute amintim manualele şcolare de la Editura Paralelă 45, Corint, Editura Didactică şi Pedagogică, ALL etc.

Un fapt îndreptăţit de altfel, dacă stăm să ne gândim că fiecare cadru didactic structurează diferit conţinutul ştiinţific al lecţiei, luând în considerare capacităţile cognitive ale elevilor în raport cu complexitatea temei de predat. Astfel, rolul manualului este de a sprijini profesorul în predare şi de a-l ajuta pe elev să înţeleagă informaţiile prezentate ca pe un întreg logic, nu sub forma unor elemente incoerente, fără legătură între ele.

Printre materialele alese cu precădere de profesori, datorită conţinutului ştiinţific inteligibil şi uşor de asimilat, se numără şi manualele de la Editura Paralela 45. Respectând programa şcolară în vigoare, acestea vin cu abordări variate şi dinamice, concepute special să menţină treaz interesul elevului, să îi testeze nivelul de cunoştinţe, să îl ajute să îşi stabilească obiective de învăţare şi să îl recompenseze.

De unde achiziţionezi manualele şcolare?

Pentru părintele modern, mult prea ocupat să cutreiere librăriile în căutarea stocurilor disponibile, varianta cea mai convenabilă de cumpărare rămâne cea online. Totul se poate rezolva într-un timp extrem de scurt, în pauză de masă, în drum spre serviciu sau chiar seara, înainte de culcare.

Nu este de ignorat nici faptul că pe Internet există o varietate mult mai mare de produse, preţurile pot fi comparate foarte uşor cu cele de pe alte site-uri, iar informaţiile suplimentare despre produs stau la un click distanţă.

Astfel, una din variante ar fi cumpărarea manualelor de pe site-urile editurilor. E adevărat că mulţi părinţi vor merge direct la sursă, ceea ce înseamnă că stocurile editurilor sunt cele care se vor epuiza cel mai repede.

O variantă încă şi mai comodă şi cu mai mari şanse de reuşită, mai ales atunci când ai nevoie de mai multe manuale, de la mai multe edituri, este achiziţia dintr-o librărie online, aşa cum este librariadelfin.ro.

Aici găseşti o gamă extrem de variată de materiale didactice, printre care şi manuale Paralela 45, aprobate de Ministerul Educaţiei, la toate disciplinele, pentru toate clasele învăţământului primar, gimnazial şi liceal. În plus, pentru a face faţă cererii uriaşe din partea clienţilor, librăria îşi actualizează stocul în fiecare zi.

 

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: Pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns