Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Discriminarea care afectează copiii

Discriminarea care afectează copiii

UNICEF a dezvoltat trei filme scurte de tip docu-drama cu scopul de a atrage atenția, de a preveni și lupta împotriva discriminării. Cele trei filme se bazează pe cazuri reale, soluționate de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Ele au fost prezentate în premieră în cadrul TIFF și vor fi difuzate în emisiuni TV, evenimente publice, dezbateri, în cadrul unor cursuri universitare și sesiuni de formare pe tema discriminării.

Școală O școală din România primește 47 de cereri de înscriere la clasa I. Directoarea înființează o clasă separată pentru romi și o alocă unei învățătoare tinere, apoi transformă o magazie  în sală de clasă. Părinții fac plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

 

Spital Lista de așteptare la medicul ginecolog e lungă. Unele paciente sunt amânate în favoarea altora. O femeie de etnie romă, însărcinată, este ignorată zile la rând și examinată după mari insistențe. Femeia face  plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

 

 

Grădiniță O fetiță de etnie romă cu o dizabilitate minoră  e dată afară de la grădiniță. Directoarea spune că nu s-a integrat deși fetița are prieteni și face progrese. Bunica face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Această inițiativă este parte a proiectul pilot Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității – Servicii Comunitare pentru Copii, finanțat prin Norway Grants și din resurse UNICEF. Modelul este implementat de UNICEF în România împreună cu Guvernul României și parteneri. Pentru a asigura accesul neîngrădit al copiilor la servicii de sănătate, educație și protecție, UNICEF a format 180 de profesioniști de la nivel județean și local. De asemenea, a dezvoltat un ghid de lucru ce oferă informații despre formele de discriminare și cum pot fi adresate și prevenite de către lucrătorii comunitari. Cele trei filme vin ca o completare a acestui ghid și demonstrează, prin natura cazurilor selectate, că oricine poate fi discriminat și poate discrimina la rândul său, chiar dacă este condus de cele mai bune intenții, și că primele victime ale discriminării sunt copiii.

Comments

comments

Lasă un răspuns