Esti aici
Femeia.ro > Familie > Educatie prin arta dramatica adusa in scena de UPC si Teatrul Ion Creanga

Educatie prin arta dramatica adusa in scena de UPC si Teatrul Ion Creanga

„Creste prin teatru” este un proiect educational inedit, creat pentru prima data in Romania de UPC si Teatrul Ion Creanga. Prin intermediul lui, copiii cu varste intre 7 si 10 ani se pot inscrie gratuit la atelierele de arta dramatica pe www.cresteprinteatru.ro.

Prima serie va incepe pe 18 septembrie 2010 si la finalul ei, UPC Romania va dezvolta un ghid de educatie si dezvoltare a copiilor prin arta dramatica. Ghidul va fi disponibil gratuit pe site-ul proiectului si reprezinta un instrument util pentru toti cei interesati sa aplice metodologia din cadrul proiectului.

Sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog, atelierele urmaresc dezvoltarea personalitatii copiilor si a abilitatilor de comunicare, precum si stimularea inteligentei emotionale prin tehnici imprumutate din teatru. Acest tip de invatare e diferit de orice alta metoda traditionala de educatie pentru ca mizeaza pe acumularea de cunostinte prin joc.

„Toti cei interesati vor putea beneficia de noua metoda educationala dezvoltata in cadrul proiectului „Creste prin teatru”. in acest sens, UPC Romania va realiza un ghid de educatie si dezvoltare a copiilor prin arta dramatica. Acesta va fi o resursa online la indemana oricui doreste sa aplice tehnicile si exercitiile de dezvoltare prin arta dramatica si va fi disponibil pe site-ul cresteprinteatru.ro. Speram ca astfel sa deschidem un nou drum pentru cei care sunt interesati sa cultive potentialul noilor generatii”, declara Iulia Florea, Director Customer Relations & Retail, UPC Romania.

Studiile dezvoltate de psihologi si psihoterapeuti au aratat ca implicarea teatrului in educatia copiilor este una benefica, dezvoltand capacitatea de control a emotiilor si exprimarea verbala. Un studiu realizat in cadrul Universitatii private Sigmund Freud din Viena a demonstrat o serie de avantaje ale educatiei prin arta dramatica: puterea de memorare a copiilor creste cu pana la 50%, atentia copiilor creste cu 30%, in timp ce stima de sine in interiorul familiei si a prietenilor urmeaza de asemenea un trend ascendent de pana la 12%.

„Prin intermediul jocului cu mijloacele teatrului, intalnirile de lucru in cadrul atelierelor „Creste prin teatru” sunt un excelent prilej: de dezvoltare a curajului de a actiona si reactiona, de dezvoltare a libertatii de a gandi, de a descoperi solutii variate la aceeasi problema, de descoperire a propriei persoane si a respectului de sine, dar si de descoperire a respectului pentru celalalt. Doresc mult succes si viata lunga acestui program!”, afirma Cornel Todea, Directorul Teatrului Ion Creanga.

„Pentru copii teatrul este lumea lor, o lume in care isi exerseaza si isi perfectioneaza achizitiile si in care au libertatea de a schimba ce considera inconvenabil, de a se amuza, de a inventa si de a fi eroi de succes”, sustine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

  • Pentru mai multe informatii despre proiectul educational „Creste prin teatru”, dar si pentru conditiile de inscriere in cadrul atelierelor, accesati site-ul www.cresteprinteatru.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns