Esti aici
Femeia.ro > Familie > Fii un model bun pentru copilul tau

Fii un model bun pentru copilul tau

Probabil stii deja cat este de important sa-ti ajuti copilul sa-si dezvolte creativitatea. Afla cum poti face asta.

Nu da sfaturi ci pune-le in practica

Invata-l sa faca ceva nou si in acelasi timp fa si tu alaturi de el ceea ce-l inveti. Trebuie sa fii o inspiratie pentru el nu doar o persoana care il pune la treaba. In acest fel copilul tau va observa ca iti dai interesul si ca este foarte important sa faca si el la fel.

Incurajeaza jocurile cu mainile

Este important sa fie indemanatic. Chiar daca momentan tot ce poate face este sa construiasca un castel din nisip sau un tractor din piesele de leggo, este foarte important sa observe cat multe poate face chiar el. Ideal ar fi daca i-ai cumpara jocuri ce necesita imaginatia lui, fii alaturi de el si indruma-l daca se pierde pe drum.

Nu-ti subestima copilul

Nu te gandi niciodata ca pustiul tau nu poate juca fotbal pentru ca este prea plapand sau nu poate lua lectii de balet pentru ca este prea impiedicata prin casa. Nu-l lasa sa creasca cu ideea ca nu este bun la ceva dar ofera-i sansa sa descopere singur ce-i place sa faca. Tu fii alaturi de el si indruma-l cu discretie. Fa-l tot timpul sa creada ca este decizia lui si nu a ta.

Ajuta-l sa-si faca prieteni de joaca

Este foarte important sa te joci cu el insa la fel de important este sa socializeze inca de mic cu alti copii de varsta lui si poate un pic mai mari. Lasa-l sa descopere ce inseamna sa imparti din jucari si sa ceri voie sa te joci cu jucariile altor copii. Socializarea este extrem de important.

Spune-i bravo cand face ceva bine

Nu-l certa daca ceva nu-i iese bine, arata-i mai bine cum ar fi trebuit sa faca pentru a reusi. Iar daca vrei sa faca ceva nu-l momi cu dulciuri, incearca sa-l convingi cat de amuzant va fi sa faca lucrul respectiv si fa-l si tu cu el pentru prima oara. Daca face, spune-i bravo dar nu-l rasplati cu dulciuri pentru ca-l vei invata prost.

Nu-l ocroti prea mult

Este normal sa fii o mama ocrotitoare insa nu-l tine inchis in casa doar pentru ca ti-e frica sa nu se loveasca in parc. Trebuie sa-l ajuti sa se simta confortabil in orice situatie pentru ca altfel vei avea un copil sperios cu o nevoie mare de a se tine de fusta ta.

Comments

comments

Lasă un răspuns