Esti aici
Femeia.ro > Familie > Frate si sora: pana cand pot imparti aceeasi camera?

Frate si sora: pana cand pot imparti aceeasi camera?

Când sunt mici este foarte amuzant pentru fraţi să împartă dormitorul, chiar şi când sunt frate şi soră. Sunt atât de simpatici când se bat cu pernele, când se ceartă şi când se împacă, încât părinţii uită că au crescut şi că ar trebui să se gândească la dormitoare separate. 

Dar care este vârsta la care trebuie să ne gândim la asta? Băieţii şi fetele încep să se separe în societate de sexul opus în jurul vârstei de 5-7 ani. Tot atunci ei ar trebui să aibă dormitoare diferite.

Cum ne dăm seama? E simplu. Bătăile cu perne dispar şi sunt înlocuite cu tot mai multe certuri. Spaţiul devine tot mai mic, jucăriile nu mai au loc iar cei doi par că nu se mai suferă unul pe celălat. Uşa de la baie sau de la camera lor este încuiată când unul din ei îşi schimbă hainele. Uneori chiar ei ne anunţă că nu mai doresc să împartă camera şi îşi doresc o cameră doar a lor. Acest lucru este valabil şi pentru fraţii de acelaşi sex, dorinţa de separare apare şi la ei, dar poate nu atât de devreme.

E important să le oferim spaţiul necesar fiecăruia, să ţinem cont de personalităţile lor şi de nevoile fiecăruia.

Dar ce ne facem când nu avem spaţiu? Avem doua variante: ne mutăm într-un apartament/casă cu mai multe camere – dacă avem această posibilitate, sau încercăm să le împărţim spaţiul din acea cameră astfel încât să le putem oferi intimitatea de care au nevoie.

Între paturi putem pune un paravan cu desene cu prinţese pe o parte şi cu maşini de curse pe cealalată. Spaţiul de lucru poate rămâne comun, dar e foarte important ca amândoi să beneficieze de un colţ doar al lor.  Trebuie să ştim însă că acel paravan nu ne salvează decât în următorii 3-4 ani.

Ar fi bine să începem din timp să ne gândim ce e de făcut şi ce modificări putem face in casă pentru a putea avea spaţiul dorit, pentru că certurile dintre ei nu vor dispărea cu trecerea timpului, ci se vor intensifica din cauza disconfortului.

Tu ce soluţii ai găsit pentru a rezolva această problemă? 

Comments

comments

Lasă un răspuns