Esti aici
Femeia.ro > Familie > Idei de activități indoor cu cel mic pentru zilele friguroase

Idei de activități indoor cu cel mic pentru zilele friguroase

activitati iarna copii

Cei mici au încă un sistem imunitar firav, așadar, sunt mult mai expuși unei liste lungi de afecțiuni sezoniere transmisibile. Pentru a minimiza pe cât de mult posibil riscul contactării unei viroze sau a unei sinuzite, este firesc să îi ținem pe copii cât mai mult în casă, feriți astfel de locuri în care s-ar putea intersecta cu o problemă supărătoare de acest fel. Din fericire, există și un plan B perfect pentru următoarea dilemă: 

Cum le ocupăm timpul celor mici în lunile de iarnă?

Vei găsi mai jos răspunsurile potrivite pentru această chestiune, așadar, fă-ți timp să citești acest articol până la final! Ți-am pregătit o serie de sugestii simplu de pus în practică, astfel încât puiul tău sa fie la fel de fericit, chiar dacă va petrece mai mult timp în casă ca de obicei: 

Realizați împreună figurine Origami 

Tehnica împăturirii hârtiei (Origami) poate fi o activitate numai bună de pus pe lista voastră de preocupări indoor. Nu știi cum ai putea obține o figurină ca cea de mai sus? Nicio problemă! Netul este plin de tutoriale extrem de simplu de parcurs, structurate în etape și concretizate în rezultate uimitoare. Până vine Moșul cu alte jucării interesante, cel mic își poate face propria sa armată de dragoni, învățând chiar el cum pot lua aceștia naștere. Această tehnică stimulează creativitatea celor mici, îi face să fie atenți la detalii și îi disciplinează, prin dobândirea unei atenții punctuale și a unei răbdări benefice pentru teme sau pentru orele de la grădi. 

Citiți împreuna cărți pentru copii

Ce poate fi mai frumos decât o aventură în lumi fantastice, alături de mami sau tati? Cele mai frumoase carti pentru copii îi pot aștepta pe micuți seară de seară, pe noptiera de lângă pătuț, pentru a face cunoștință cu personaje care mai de care și povești pline de aventuri. Cititul nu și-a pierdut încă din farmecul de altădată, așadar, îți recomandăm să introduci subtil această pasiune în programul cu activități indoor al celui mic, contribuind astfel la apropierea sa ireversibilă de acest hobby. Programul încărcat nu îți permite să treci pragul unei librării? Acum ai libertatea de a comanda online cărți pentru copii, primindu-le chiar acasă în cel mai scurt timp posibil. 

Jucați-vă cât este ziua de lungă

 

Lista cu jocuri pe care le puteți juca în casa este atât de mare, încât iarna ar trebui să dureze mult mai mult, pentru a le putea termina pe toate. Lasă-l pe cel mic să aleagă jocul pe vrea să îl jucați, pentru a-i păstra mereu interesul ridicat pentru acest tip de activitate. Cel mai frumos lucru, atunci când ne gândim la jocurile copilăriei, este ca puteți improviza întregul decor, alături de personajele aferente. Așadar, pune-i imaginația la treabă și fii un personaj activ în lumea în care cel mic o proiectează. 

Desene animate și emisiuni pentru copii 

Puțină tehnologie nu strică, totuși, niciodată! Nu uita de paleta largă de emisiuni și programe cu desene animate, dedicate copiilor, pe care le puteți viziona în fiecare seară, înainte de nani! Problema cu cei mici și accesul lor la tehnologie ține de timpul petrecut în fața unui monitor, izolați de orice formă reală de socializare. Însă ca instrument pentru distracție, acestea nu sunt absolut nocive, atât timp cât părinții au ultimul cuvânt de spus, în privința perioadei de timp petrecute astfel. Așadar, vizionare plăcută! 

Se anunță o iarnă plină de activități indoor interesante, departe de frig, colegi răciți și problemele ce vin la pachet cu aceste riscuri! Sperăm că ți-au plăcut sfaturile noastre și nu ezita să le pui în practică încă de pe acum, pentru ca aceste activități sunt foarte simplu de înlesnit. 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns