Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ingrijirea dintilor de lapte

Ingrijirea dintilor de lapte

Pe la sase luni, voinicul se trezeste cu primele daruri de la Zana Maseluta: doi dintisori poznasi. Din doua in doua luni, alte perlute, care trebuie sa-si pastreze stralucirea, pana cand buna zana va binevoi sa-i ia inapoi si sa-i aduca micutului dintii definitivi.

Dar, atentie, mamico! Sanatatea dintilor lui depinde si de tine. Imprieteneste-l cu periuta si pasta de dinti, cu o dieta sanatoasa si, nu in ultimul rand, cu medicul stomatolog, in al carui cabinet va trebui sa mearga periodic, chiar daca nu sunt probleme.

Cand incepe spalatul pe dinti?

E nevoie sa incepi sa speli copilul «pe dinti» chiar inainte de aparitia lor. Incepi cu igienizarea gingiilor, folosind comprese sterile, inmuiate in apa sau ceai de musetel neindulcit. Dupa aparitia primului dinte, incepi periajul cu periute speciale pentru copii, care sunt foarte mici. Periajul corect se face de la gingie spre varf, chiar daca puiul tau are deocamdata un singur dinte!

Cum e corect?

Pana la 5 ani copilul ar trebui sa fie spalat pe dinti de catre unul dintre parinti: la aceasta varsta frageda, dezvoltarea psihomotorie nu-i permite sa-si faca singur un periaj corect. Tot ceea ce poate realiza este sa plimbe periuta de la gingie la varful dintelui fara o miscare circulara.

  • Citeste articolul integral pe mami.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns