Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Jocuri pentru copii de 3-6 ani

Jocuri pentru copii de 3-6 ani

Vrei câteva sugestii de jocuri pentru copii de 3-6 ani? În zilele friguroase, invită-i câţiva colegi de grădiniţă şi organizaţi nişte jocuri pentru copii potrivite vârstei.

Jocuri pentru copii de 3 – 6 ani

Cum te descurci cu fricile unui copil de 3 ani

  • Scaunele muzicale. Aşază scaunele în cerc – cu un scaun mai puţin decât numărul de participanţi. Pe ritmul unei melodii, jucătorii trebuie să meargă în jurul scaunelor, în şir indian. Opreşte muzica brusc: toată lumea trebuie să se aşeze. Cel care a rămas în picioare este eliminat. Mai scoate un scaun din cerc, dă drumul din nou la muzică – şi tot aşa. Beneficiu: Acest joc îi va dezvolta copilului atenţia, coordonarea mişcărilor, viteza de reacţie şi perspicacitatea.

Jocuri pentru copii de la o luna la 6 luni

  • Cu ce rimează. Copiii se aşază în jurul tău, iar tu le pui întrebări. Spre exemplu „Ce mai faci?”, iar fiecare dintre ei, pe rând, trebuie să răsăundă cu o rimă (exemplu: Dau apă la vaci). Participantul care nu găseşte rima pierde. Câştigă cel care rămâne ultimul în joc. Beneficiu: În acest fel îi vei putea dezvolta imaginaţia şi atenţia micuţului tău.

Jocuri pentru educarea limbajului

  • Nodul. Doi copii sunt ataşaţi fiecare la extremitatea unei corzi suficient de lungi (nu-i strânge prea rău!). Scopul lor este să reuşească să facă un nod în mijlocul corzii, fără a se desprinde din legătură. Beneficiu: Copiii învaţă să-şi formuleze corect cererile şi să-şi coordoneze mişcările.

Tu ce jocuri pentru copii de 3-6 ani cunoşti? Îţi mai aminteşti jocurile copilăriei?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns