Esti aici
Femeia.ro > Familie > Mamele au cucerit Facebook-ul

Mamele au cucerit Facebook-ul

Daca este sa luam in calcum numarul fotografiilor postate de mame cu copiii lor pe Facebook, dar si prezenta mamelor pe Facebook cu sfaturi, detalii, opinii si comentarii se poate spune ca mamele au cucerit Fecebook-ul. Tot!

Se pare ca tonul a fost dat de vedete, iar mamele obisnuite au urmat exemplul pentru ca acest mediu online ofera egalitate deplina. Facebook ofera sansa la celebritate oricui. Depinde doar de inspiratie.

Potrivit unui studiu publicat de yahoo.com mamele posteaza cele mai multe imagini cu bebelusul lor la primul copil. Al doilea copil nu mai are parte de aceeasi mediatizare. Psihologii spun ca aprecierile, chiar si in mediul online, inseamna celebritate, iar celibritatea este magica asa ca mamele cauta notorietatea virtuala, uneori inconstient, iar fotografiile cu bebelusi sunt cea mai buna marfa. In acest context merita amintit ca o statistica mai putin obisnuita, dar care spune multe, si care a aratat ca numarul fotografiilor, publicate pe Facebook, cu bebelusi insotiti de mamele lor este triplu fata de numarul pozelor in care cei mici apar impreuna cu tatii lor.

Mamele au cucerit Facebook-ul ceea ce a fost un bun pretext pentru cei amatori de clasificari sa stabileasca si cateva caracteristici de personalitate si categorii pentru femeile mame care folosesc Facebook.   

In prima categorie intra mamele obsedate de copilul ei. Ele sunt cele care posteaza de … 100 de ori pe zi fiecare detaliu legat de copilul ei. Totul este inconjurat de multe inimioare si de zeci de poze, care, de cele mai multe ori, nu spun nimic.

A doua categorie este mama cautator, adica cea care este mereu in cautare de informatii, care aduna articole, iar pagina ei de Facebook este o librarie specializata pe puericultura.

Exista si o a treia categorie – mama naturista. Ea este cea a celor care si-au facut din viata sanatoasa primul scop in viata. Stiu tot despre alimentele bio, despre creme bio si medicamente naturiste. Nu-si vaccineaza copilul si se lauda cu asta, nu ia antibiotice si se trateaza pe sine si pe copilul ei ca acum 100 de ani.

Mama perfecta este categoria cu mame care isi promoveaza prajiturile si alte mancaruri, care merge pana la cele mai mici detalii in ceea ce priveste "imaginea publica". Copilul ei este perfect, este destept, este frumos. Este exclusivista si nu comunica decat cu alte mame perfecte.

Tu in categorie esti?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns