Esti aici
Femeia.ro > Familie > Mami, l-am visat pe Bau-Bau!

Mami, l-am visat pe Bau-Bau!

Cosmarurile apar in viata copiilor inca de la varsta de 5 luni, specialistii fiind de parere ca bebelusii nelinistiti sunt mai predispusi la vise urate decat cei cu un comportament linistit.

Aparitia cosmarurilor la o varsta atat de frageda nu este un motiv de ingrijorare. Dimpotriva, e un lucru normal! Visul, urat sau frumos, reprezinta proiectia dorintelor, a frustrarilor si a conflictelor pe care le descopera micutul peste zi.

Toate aceste conflicte se exprima in mod inconstient, in timpul noptii, in cosmaruri.

Ce spun cosmarurile lor

Cele mai frecvente cosmaruri ale micutilor nostri sunt cele care-l au ca protagonist pe Bau-Bau (cu toate celelalte nume ale lui – zmeul cel rau, balaurul si cum l-o mai chema).

De cele mai multe ori, acesta e fie ascuns sub pat, fie in dulap, pandindu-l, gata sa sara asupra lui. Daca piciul iti povesteste ca a avut un astfel de vis, ajuta-l sa-si aminteasca ce i s-a intamplat peste zi.

O experienta care l-a facut sa-i fie teama este cauza. Cand balaurul il ameninta, vine mai aproape de el, ar trebui sa incerci sa afli cine e persoana de care ii este frica. Adica cine joaca rolul lui Bau Bau. Un ton bland si manifestarile nonviolente ajuta!

Pe locul doi se afla cosmarurile despre prabusirile in gol. Stii bine si tu, ca adult, ca nu e o senzatie chiar placuta, dimpotriva. E un vis ce apare la o varsta mai inaintata si poate fi legat de teama copilului ca nu mai e iubit de tine. Tot ce poti face e sa fii alaturi de el si sa-l asiguri de dragostea ta totala.

  • Citeste articolul integral pe mami.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns