Esti aici
Femeia.ro > Familie > (P) Alegerea căruciorului pentru bebe

(P) Alegerea căruciorului pentru bebe

carucior bebe

Dincolo de atenția și dragostea nemăsurată, precum și grija acordată lui bebe, părinții mai au nevoie și de o mulțime de alte lucruri pentru creșterea și dezvoltarea lui armonioasă.

Căruciorul de copii este o achiziție importantă peste care nu ar trebui să trecem cu vederea dat fiind faptul că acesta trebuie să îi ofere copilului un grad sporit de confort și siguranța necesară.

Pentru a face alegerea corectă în materie de cărucioare copii, va trebui să ai în vedere toate caracteristicile și accesoriile necesare. În cadrul procesului de selecție, va trebui să îți răspunzi la câteva întrebări care te pot ajuta să iei decizia corectă:

  • Cât de ușor se pliază?

Un cărucior mai compact la pliere înseamnă mai puține mișcări de făcut și mai puțin spațiu ocupat. Astfel, îl poți așeza în portbagaj, cu ușurință, atunci când vrei să pleci în călătorii.

  • Ce greutate ar trebui să aibă căruciorul?

Un cărucior complet echipat, cu mai multe funcționalități poate cântări chiar și 13 kg, iar dacă ai nevoie de un cărucior destinat călătoriilor, optează pentru unul care să aibă în jur de 6 kg.

  • Căruciorul este prevăzut cu centuri de siguranță?

Dacă optezi pentru un cărucior cu centură de prindere în 5 puncte reglabilă, care să asigure copilului tău protecție în zona umerilor, taliei și între picioare, cel mic se va simți în siguranță în timpul plimbării, bucurându-se de un somn liniștit.

  • Are căruciorul spătar reglabil?

Reglajul spătarului oferă părintelui posibilitatea de a poziționa căruciorul și în poziție de somn.

  • Este ușor de manevrat?

Mânerele căruciorului sunt extrem de importante pentru a te ajuta să îl manevrezi cu ușurință. Există modele de cărucioare de copii care facilitează trecerea peste borduri, fără a aplica o presiune mare pe mânere pentru a aduce roțile din față în sus.

  • Cât de ușor pot fi utilizate frânele căruciorului?

Frânele îndeplinesc un rol esențial pentru siguranța copilului tău. Astfel, în timp ce unele sunt activate cu ajutorul unui dispozitiv de plastic plasat pe fiecare roată în parte, cărucioarele standard au frâne ce opresc din înaintare 2 dintre roți.

  • Cum sunt roțile căruciorului?

Roțile cu dimensiuni mai mari, din spumă cauciucată reprezintă o alegere mult mai bună decât unele mici și din plastic. În plus, este indicat ca modelul pe care îl alegi să fie prevăzut cu suspensii care amortizează șocurile atunci când apar gropile sau terenul accidentat.

Miababy® – calitate superioară la un preț excelent

Dacă te afli în căutarea unui cărucior ideal pentru cel mic sau dacă ai nevoie de alte accesorii, consultă ofertele variate pe care le pune la dispoziția ta magazinul Miababy®. Poți opta pentru cărucioare 2 în 1, 3 în 1 sau cărucioare de copii simple, ușor de întrebuințat și de depozitat, cu un design deosebit. De asemenea, dacă ai nevoie de alte accesorii, jucării, jocuri, îmbrăcăminte sau încălțăminte, pe miababy.ro poți găsi mereu stocuri de produse actualizate, de o calitate superioară la un preț excelent.

Ce dotări și accesorii trebuie să aibă un cărucior

Cărucioarele 3 în 1 constituie o excelentă alegere pentru că oferă mai multe facilități.

Iată câteva piese importante:

  1. Landoul

Landoul îi oferă o protecție sporită celui mic astfel că ploaia sau soarele nu îl vor deranja. În plus, este o alegere excelentă pentru că este foarte confortabil și-i asigură micuțului tău un somn plăcut și liniștitor.

  1. Scoica

Scoica poate fi montată în cărucior, dar poate constitui și un mijloc de transport al copilului în autoturism, dacă fixezi pe un sistem ISOFIX. Specialiștii susțin că cel mic nu trebuie ținut în scoică mai mult de două ore, pentru că această piesă este pentru siguranță și nu pentru confort, iar din acest motiv, ai nevoie de landou.

  1. Scaunul sport și cadrul

Ar fi bine să optezi pentru un scaun prevăzut cu o saltea comodă, iar cea cu spumă cu memorie este opțiunea ideală în acest sens. De asemenea, dacă alegi un scaun reversibil, adică unul care poate fi pus pe cadru și cu spatele la sensul de mers, atunci ai făcut o alegere bună. Cadrul căruciorului trebuie să fie unul rezistent, așadar, unul confecționat din aluminiu va fi cu atât mai mult o variantă mult mai trainică decât unul din plastic.

Accesorii utile și practice

Odată cu cumpărarea unui cărucior de bebe, poți achiziționa și o serie de accesorii utile și practice pentru cel mic – cum este, de pildă, o husă de ploaie, plasă anti-insecte universală, o păturică, un sac de dormit, o saltea suplimentară.

Comments

comments

Lasă un răspuns