Esti aici
Femeia.ro > Familie > (P) Personaje orfane din literatura care marcheaza copilaria oricui

(P) Personaje orfane din literatura care marcheaza copilaria oricui

În foarte multe poveşti pentru copii există personaje orfane, iar acest lucru nu este întâmplător ales. Abandonaţi, părăsiţi, rătăciţi, orfaniii celebri din cărţile copilăriei vin să îi înveţe pe cei care vor să le afle povestea, lecţii importante. Pe lângă emoţia pe care o transmit prin multe poveşti pentru copii, aceste personaje pot deveni exemple reale pentru modul în care reuşesc să depăşească situaţiile limită, bazându-se doar pe forțele proprii. Nu în ultimul rând, orfanii din literatură îi pot ajuta pe copii să aprecieze ceea ce au, să îşi iubească familia şi să fie zi de zi recunoscători că sunt înconjuraţi de dragostea părinţilor.

Orfanii celebrii din cele mai faimoase poveşti pentru copii sunt buni, au încrede în ei, reuşesc să învingă pericolele. Orfanii din literatură au toate acele calităţi importante pe care copiii au nevoie să le cunoască şi să le dezvolte.

Ce-i drept, viaţa personajelor orfane din poveştile pentru copii nu prea are legătură cu realitatea, însă în cărţi şi basme, binele învinge negreşit până la final, iar bunătatea şi onestitatea sunt răsplătite.

Iată care sunt personajele orfane din cele mai cunoscute poveşti pentru copii care vor marca copilăria oricui.

Huckleberry Finn este unul dintre cele mai cunoscute personaje orfane din literatură pentru copii. Băieţelul este minunat tocmai pentru că are un soi de amestec de viclenie, căldură şi dragoste de viaţă. Uneori supără, alteori este fermecător, are curaj şi în acelaşi timp este vulnerabil şi sensibil. Una dintre cele mai îndrăgite poveşti pentru copii este Cartea Junglei, al cărei personaj este nimeni altul decât Mowgli, un orfan pus în permanență pe șotii. Mowgli a fost crescut de animalele din junglă și cel mai mult iubeşte libertatea.

Seria de poveşti pentru copii nu este completă fără “Albă ca Zăpadă”. Deşi tatăl sau încă mai trăia, viaţa frumoasei Albă că Zăpada era lipsită de dragostea părintească. Tatăl său nu a făcut nimic să o apere de răutatea mamei vitrege, iar fata a fost nevoită să plece din casa părintească pentru a nu fi ucisă de cea care devenise soţia tatălui său. În final, bunătatea și altruismul fetei au fost răsplătite.

Rémi din Singur pe lume este un alt personaj orfan din cărţile pentru copii. Rémi, băieţelul orfan care ajunge să fie “închiriat” de unchiul său unui circar, îşi regăseşte în final familia, dar până atunci trece printr-o mulţime de încercări care îl transformă într-un personaj memorabil şi unul dintre cele mai îndrăgite din poveştile pentru copii.

Și “Mizerabilii” se numără printre acele poveşti pentru copii care răzbat timpul şi devin cunoscute tuturor generaţiilor. Povestea lui Gavroche nu trebuie ratată pentru că personajul este de-a dreptul fermecător: rebel, îndrăzneţ, învingător. Povestea orfanului Gavroche, micuţul francez părăsit de părinţii săi va influenţa fără îndoială percepţia copiilor asupra lumii înconjurătoare.

anidescoala

 

Comments

comments

Lasă un răspuns