Esti aici
Femeia.ro > Familie > Plante benefice pentru bolile copilariei

Plante benefice pentru bolile copilariei

Cele mai frecvente afecțiuni ale copiilor sunt răcelile, durerile de gât, de stomac sau slăbirea organismului. În aceste cazuri, plantele întăresc sistemul imunitar și protejează organismul pe termen lung împotrivă reapariției acestor simptome. Tratamentele medicamentoase pot avea efecte nedorite asupra sănătății copilului, dacă acestea nu sunt bine tolerate de stomac sau dacă rezidurile chimice nu sunt eliminate în totalitate din organism.

Tratamentele naturiste în schimb nu au aceste urmări și ajută organismul la o recuperare rapidă și eficientă. În cazul copiilor, dietă cu legume și fructe poate fi considerată tratament naturist. Evident că un consum regulat de legume verzi și fructe și tratamentele cu plante benefice pentru bolile copilăriei pot să susțină sau, uneori, să înlocuiască medicamentația, prin efectele lor de stimulare a sistemul imunitar.

Iată care sunt cele mai bune plante benefice pentru bolile copilăriei și cum le folosești.

Deshidratarea și lipsă de energie pot fi tratate eficient cu ceaiuri de musețel, infuzii sau comprese calde, aplicate înainte de culcare. Ghimbirul și salvia întăresc organismul și îndepărtează simptomele asociate răcelilor sau gripelor.

Extractul de echinaceea este eficient împotrivă febrei și îndepărtează transpirația excesiva. Ceaiul de lămâie sau fructul proaspăt consumat la fiecare masă este indicat de asemenea în tratamentul naturist aplicat celor mici.

Ceaiul de mentă calmează durerile stomacale și indigestiile, acționând precum un pansament gastric. Lemnul dulce și socul sunt folosite pentru tratarea infecțiilor virale, crampelor stomacale și întăresc sistemul imunitar.

Mai mult, socul este indicat și micuților supraponderali pentru că accelerează digestia și astfel kilogramele în plus, acumulate fie printr-o alimentație necorespunzătoare fie prin sedentarism, vor fi doar o amintire.

Coriandrul se va află și el printre plantele naturiste folosite de părinți pentru tratamentele naturiste aplicate celor mici. Combate colicii intestinali și ajută stomacul lenes să elibereze gazele excesive.

Toate aceste plante pot fi folosite inclusiv pentru micuții de până la cinci ani. Părinții vor fi atenți însă la modul și doză administrată. Astfel, tratamentele naturiste sunt prescrise în funcție de greutate, vârstă și simptomatologie.

Mai mult, tratamentele naturiste aplicate concomitent pot fi ineficiențe, din cauza interacțiunii plantelor. Tocmai de aceea este necesar sfatul medicului (întodeauna!), care va recomanda doză necesară și doar acele tratamente care pot fi eficiente.

Nu toate plantele pot trata bolile copilăriei. Tocmai de aceea recomandarea specialistului devine obligatorie și, pentru prevenirea oricărei afecțiuni, alimentația copilului va fi bogată în legume verzi, proaspete și fructe.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comments

comments

Lasă un răspuns