Esti aici
Femeia.ro > Familie > Probleme digestive, cauze ale infertilitatii

Probleme digestive, cauze ale infertilitatii

Desi aparent bolile digestive nu pot avea nici o legatura cu infertilitatea, exista confirmari medicale care arata ca suferintele tubului digestiv pot fi una din cauzele ascunse ale inferilitatii.

Malnutritia sau o dieta foarte saraca in calorii poate duce la instalarea unei infertilitati organice. In lipsa unor vitamine si minerale esentiale, in lipsa grasimilor si a proteinelor, hormonii care sustin sarcina nu pot fi produsi si in consecinta sarcina nu poate sa apara. Problema este cunoscuta ca infertilitatea prin nutritie deficitara. Deseori una din manifestari este absenta menstruatiei. Femeile care vor un copil si care tin o dieta trebuie sa ia in calcul ca dieta poate da peste cap tot sistemul endocrin ceea ce poate duce la infertilitate. Aceasta probelema este reversibila, dupa revenirea la o dieta normala si recuperarea carentelor nutritive, dar poate lasa sechele endocrine care sa duca la dificultati in conceperea unui copil.

Sindromul de intestin iritabil este pe lista cu boli digestive care duc la infertilitate. Se repeta in linii mari scenariul din cazul malnutritiei care duce la infertilitate, dar de data aceasta involuntar. Colonul iritabil duce la o carenta acuta de minerale si vitamine, care poate sa blocheze ciclul menstrual si implicit ovulatia.

  • Stresul te deregleaza hormonal

Anemia cronica determinata prin boli de nutritie poate duce la infertilitate. Aparent organismul nu sufera, pentru ca exista mecanisme de adaptare la un nivel scazut de hemoglobina, dar sarcina este imposibila. In general toate bolile sangelui duc la infertilitate, iar anemia este cea mai comuna suferinta care poate avea acest efect.

O alta cauza care duce la instalarea infertilitatii si care de data aceasta afecteaza si femeile, si barbatii in egala masura este un aport exagerat de antioxidanti. O dieta excesiv de bogata in antioxidanti duce la blocarea unor mecanisme bilogice care duc la formarea celulelor sexuale, si prin aceasta determina imposibilitatea de a concepe un copil, desi la o analiza completa ambii parteri sunt fertili.

Afla care sunt cele 6 plante care trateaza infertilitatea

Comments

comments

Lasă un răspuns