Esti aici
Femeia.ro > Familie > Reguli pentru hranirea cu biberonul

Reguli pentru hranirea cu biberonul

Bebelusul tau e mancacios foc, dar din nefericire, tu nu ai suficient lapte. De aceea, dupa ce-l tii la san ca sa-si ia aperitivul, trebuie urgent sa-l treci pe biberon. Daca taraganezi trecerea si pauza e prea lunga, te alegi cu un scandal de zile mari. Fii prevazatoare si pregateste-ti biberonul cu laptic inainte de a-ti aseza odrasla la san.

Daca ii dai sa manance direct din biberon, e mai simplu, dar:

  • Niciodata sa nu-i dai o cantitate mai mare de lapte decat e prevazut pentru varsta si greutatea lui. Aceasta cantitate ti-o comunica doctorul si e diferita de la un copil la altul.
  • Lapticul sau amestecul fainos sa nu fie nici prea cald, nici prea rece. Ca sa verifici daca e potrivit, toarna cateva picaturi pe dosul mainii. Nu-i da sa suga cand continutul e prea cald sau prea rece. Raceste sau incalzeste laptele in prealabil.
  • Testeaza mai multe feluri de tetina inainte sa te opresti la una. Varietatea de tetine e foarte mare, pentru ca ele incearca sa acopere cat mai multe dintre preferintele sugarilor: unii se impaca mai bine cu o tetina mai dura, altii cu una mai moale.
  • Ai grija la cat de mare e orificiul prin care curge laptele. Daca e prea mare, bebe se poate ineca, iar daca e prea mic, e posibil sa oboseasca inainte de a fi terminat de supt. Ca sa nu mai vorbim de enervarea care il apuca atunci cand constata ca se alege cu prea putin laptic.
  • Ai grija ca, atunci cand il hranesti, bebe sa fie usor ridicat, iar biberonul sa stea putin inclinat, astfel ca laptele sa acopere gura biberonului. Daca biberonul e prea aplecat si laptele acopera numai o parte din tetina, bebe va inghiti aer si va avea colici.

Comments

comments

Lasă un răspuns