Esti aici
Femeia.ro > Familie > Schimbarea scolii, un stres major pentru copil

Schimbarea scolii, un stres major pentru copil

V-ati decis sa-l dati la o alta scoala? Ia in calcul ca schimbarea scolii e un stres major pentru copil. Mutarea il poate afecta serios, din punct de vedere emotional pe copil, iar hotararea trebuie cantarita cu seriozitate si sa aiba caracter definitiv.

  • Un an scolar nou, probleme vechi

Schimbarea scolii este un stres major pentru copil pentru ca prima sezatia incercata de acesta o sa fie aceea ca se va simti ca un intrus. Un colectiv nou inseamna un mediu nou, cu tot ce presupune acest mediu. Iar copiii din nou colectiv il pot privi cu ochi critic, chiar daca micutul tau e inteligent, si au tendinta sa-l respinga de teama ca le strica ordinea deja stabilita.

Astfel, copilul tau se simte ignorat, ii este greu sa-si faca prieteni, iar voua, ca parinti, va revine menirea de a remedia situatia. Nu-i asa ca e mai greu sa tratezi decat sa previi? Prin urmare, ganditi-va de doua ori inainte de a face schimbarea!

Isi pierde increderea. Sunt multe cazuri cand copiii care au venit de la scoli mai slabe la institutii de invatamant mai bine cotate au avut de suferit chiar de pe urma tratamentului exigent aplicat de profesori.

Acestia, din dorinta de a se asigura ca scolarul este conform standardelor, il supun la teste suplimentare, ceea ce echivaleaza cu un stres in plus pentru odrasla ta, care se poate face sa-si piarda increderea in sine, il poate descuraja si demobiliza.

Randamentul scolar poate scadea, mai ales daca luati decizia nesabuita de a-l transfera chiar in perioadele de tranzit, adica in clasa a patra sau intr-a opta, cand are de sustinut teste calificative.

E atat de ingrijorat de aceste teste importante ca numai de schimbarea scolii nu are disponibilitate. Deci, nu faci decat sa ii ingreunezi drumul.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns