Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Stăm acasă, dar nu ne plictisim!

Stăm acasă, dar nu ne plictisim!

În izolare, carantină, lucrând de acasă sau doar stând acasă, mulți simt nevoia să-și ocupe timpul cu ceva. Stăm acasă, dar nu plictisim!

Pe internet te vei putea distra pe cinste în fața computerului. De la cărți, programe de yoga, tururi virtuale în muzee, la filme și piese de teatru. Însă nu doar cultura poate să-ți țină companie atunci când stând în casă te protejezi pe tine și pe cei dragi.

Gătește rețete de Chef!

E timpul să încerci rețete noi, să înveți să gătești dacă încă nu ai făcut o pasiune pentru arta culinară și să descoperi un univers al aromelor și gusturilor pe care nu l-ai atins până acum din cauza lipsei timpului. Mulți Chefi pun la dispoziție gratuit rețete pas cu pas, ar fi și păcat să ratezi o astfel de experiență! Dacă ai copii, pune-i și pe ei la treabă. Joacă-te împreună cu ei frământând aluatul și murdărindu-vă cu făină, iar la sfârșit învață-i să facă și curat la locul de muncă! Amintește-le cât de importante sunt regulile de igienă și cum le putem păstra menținându-ne sănătatea!

Inventează jocuri

Profită de acest timp pentru a petrece mai mult timp cu copii. Joacă-te cu ei, pune-te la mintea lor și vei constata că nu ai cum să te plictisești. Chiar dacă nu ești prea inventivă, incurajează-i pe ei să-ți spună ce-și doresc și vei fi surpinsă câte lucruri faine le trec prin minte.

Jocul cu șoseta, inventat de o minte genială, poate fi foarte amuzant dacă geamurile apartamentului dau spre strada pe care circulă mașini. Ia o șosetă, trage-o pe mână și cu ea înghite mașinile. Puteți face concurs cine „mănâncă” mai multe mașini, eventual de o anumită culoare! Jocul concentrează mintea, alungă grijile și stimulează  motricitatea.

Spune povești

Dar nu pe cele clasice, inventează tu unele! Sau poți începe de la cele cunoscute, dându-le ulterior o altă turnură, una haioasă care să-l distreze pe micuț. Și ca totul să capete și mai mult farmec, crează un cadru magic, un cort făcut în mijlocul casei dintr-un cearceaf și 2-3 scaune întoarse. Distrați-vă în familie!

Colorează și nu te plictisești acasă!

Descarcă planșe de pe internet și colorați împreună. În câteva minute îți vei aminti cât de fain era să faci asta când erai copil și în acest fel te vei reconecta cu copilul din tine, bucurându-te de culori și forme.

Ține lecții de poveste, fără ca cel mic să se plictisească!

Profită de timpul pe care-l ai la dispoziție și învață pe copil lucruri noi, dar în joacă. În acest fel, copiul va reține mai ușor și nici nu se va plictisi în casă! Descarcă de aici planșe educative și distractive, pentru copii mici și mari.

Citește!

Este un alt moment bun să citești cărțile pe care le ai în bibliotecă, dar pe care nu le-ai deschis niciodată! Dă-i și copilului o carte adaptată vârstei și spune-i că o oră e program de bibliotecă! Exemplul personal contează! E știut că un copil copiază toate gesturile părinților, așa că încearcă să faci numai ceea ce copilul tău ai vrea să facă!

Mergi la SPA!

În baia personală, desigur! Umple cada cu apă, adaugă arome (chiar și numai zahăr vanilat, dacă nu ai altceva) și o lingură bună cu bicarbonat – un efect special drăguț, care nu pune pielea în pericol – pune-ți o mască din fructe pe față și bucură-te de liniște câteva zeci de minute. O muzică de relaxare și o lumânare pot întregi tabloul relaxării. Poți face un SPA exclusiv și pentru copii. Cu siguranță vor fi încântați și îți vor cere un astfel de răsfăț și altă dată. Pentru ei, încearcă să colorezi apa cu ingrediente naturale (sirop de exemplu) sau folosind o bilă efervescentă specială pentru baie!

Pictează!

Alături de copii sau doar pentru sufletul tău. Pictura înseamnă terapie. Lasă-ți sufletul să aleagă culori la întâmplare și mâna să facă pe hârtie forme fără sens. Pictura abstractă are un farmec apare pentru că fiecare vede altceva, nu e explicită, ci e provocatoare. Nu ai pensule? Pictează cu degetele, e si mai terapeutic și deconectant.

Text: Luminița Tăbăran

Foto: iStock

Citește și:

Ce poţi face dintr-o farfurie de carton. 3 recomandări de activităţi pentru copii

Incurajeaza creativitatea copilului tau

Meditația, puterea de a controla mintea

Comments

comments

Lasă un răspuns