Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Trece…cu putina apa rece!

Trece…cu putina apa rece!

Daca e ceva grav nu ezita sa suni la 112, este gratuit si se oate accesa chiar daca nu mai ai credit pe mobil, totul e sa nu intri in panica.

Iata ce trebuie sa faci daca ai…

Aschie intrata sub piele

Daca iese putin de sub piele, trage-o cu ajutorul unei pensete si spala bine locul cu apa rece. Daca nu, dezinfecteaza zona cu spirt, trece un ac prin flacara, curata-l cu alcool si foloseste-l pentru a ridica pielea si a scoate aschia, apoi toarna spirt pe locul respectiv.

Taieturi

Trece un jet de apa rece peste rana, apoi opreste sangerarea prin presare. Nu folosi garoul decat in cazuri de sangere dramatica.

Luxatie

Pune imediat comprese cu apa rece si schimba-le des. Nu masa locul respectiv si nici nu solicita membrul afectat. Nu sunt de neglijat nici cataplasmele cu foi de varza strivite, care se vor schimba, de asemenea, des.

Nu apleca capul pe spate, sangele se va duce pe gat! Stai aplecata peste chiuveta si apasa nara care sangereaza cu un tampon cu apa rece. Curand se va forma un cheag de sange iar sangerarea se va opri.

Cucui

Pune imediat o compresa cu gheata, timp de 30 de minute, sau o lingura tinuta în congelator, apoi unge locul cu putin unt.

Arsuri

Lasa sa curga apa rece de-a lungul arsurii timp de 5 minute, nu direct pe zona afectata, previne infectarea si diminueaza durerea. Acopera zona cu un bandaj curat. Nu sparge basicile, acestea protejeaza arsura de infectie.

Deget strivit

Pune degetul lovit sub apa rece pentru a calma durerea, apoi aplica alifie sau ulei de arnica. Daca incepe sa zvacneasca, pune la fiert putina apa, iar dupa ce clocoteste, trage de pe foc vasul si baga scurt degetul în apa, de trei ori, pentru a distruge microbii.

Comments

comments

Lasă un răspuns