Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ultima zi de sarcina si pregatirile pentru nastere

Ultima zi de sarcina si pregatirile pentru nastere

Cu toate ca astepti cu nerabdare marele eveniment, cu toate ca ti-ai pregatit minutios nasterea, puiul tau s-ar putea sa-ti dea toate planurile peste cap. Doar daca esti programata pentru operatie cezariana, stii cu exactitate care va fi „ultima zi de dinainte…” si-ti poti face o imagine a celor 24 de ceasuri de neuitat.

Cam cand ar fi „ultima zi”?

Sigur, chiar din prima luna ti-ai calculat, impreuna cu medicul, data probabila a nasterii (DPN). In caz ca vrei sa mai faci o verificare, calculeaza-ti data probabila a nasterii. Daca nu-ti mai amintesti data ultimei menstruatii sau ai avut cicluri neregulate, examenul ecografic va stabili mai corect DPN.

Esti cu analizele „la zi”?

Intrucat acest articol abordeaza „ultima zi de sarcina”, presupunem ca pana acum (daca ai ajuns cu sarcina la termen) ai fost deja la ultima consultatie prenatala si ai facut analizele indicate pentru ultimul trimestru. In trimestrul al III-lea, consultatiile se efectueaza la 2-3 saptamani sau chiar mai frecvent, daca apar probleme, iar dupa 36 de saptamani vizitele la medic vor fi saptamanale.

Ultima consultatie prenatala este extrem de importanta – medicul va face un bilant al starii tale de sanatate si a copilasului (pe baza analizelor si testelor efectuate pana acum) si va stabili daca nasti natural sau prin operatie cezariana. Tot acum te va avertiza asupra semnelor care anunta travaliul si asupra celor „de urgenta” care „te obliga” sa pleci la spital.

Pregateste-te din vreme

Avand in vedere ca nimeni nu-ti poate spune cu exactitate cand vei naste, cel mai bine ar fi sa-ti planifici totul cu una-doua luni inainte, ca sa stai linistita. Cand apar primele semne, doar sa faci un dus, sa-ti iei bagajelul si sotul si sa plecati spre spital.

  • Citeste articolul integral pe mami.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns