Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ultimele pregatiri inainte de clasa I

Ultimele pregatiri inainte de clasa I

Scolarul tau trebuie sa aiba in bagaj nu doar rechizite, in clasa I. E musai ca el sa intre pe usa clasei pregatit psihologic pentru acest nou inceput, incurajat si inconjurat cu dragoste.

Asa ca, poarta o discutie simpla cu micutul tau, prin care sa-l pregatesti sufleteste pentru anul scolar ce va incepe. Fiindca clasa I e cea mai grea, e obligatoriu ca el sa stie si bune si rele, pentru a nu fi luat prin surprindere de evenimentele care apar in noul capitol din viata sa.

Pe langa faptul ca esti alaturi de el, ca il iubesti si ca esti mandra de ceea ce este, iata ce trebuie sa-i mai spui.

1.Vei invata sa scrii, sa citesti, sa socotesti – toate aceste abilitati iti vor fi indispensabile in toti anii de scoala ce vor urma.
2.Fii atent la explicatii si pe cat posibil incearca sa nu ramai in urma – lectia invatata in clasa te scuteste de invatat in timpul de joaca.
3.Daca totusi nu reusesti sa intelegi in clasa, te voi ajuta eu, vom face impreuna lectiile si te voi verifica la teme.

4.La scoala e cam la fel ca la gradinita, deci esti deja obisnuit cu orele. Vor fi si momente cand te vei plictisi, dar trebuie sa stai cuminte in timpul orelor, iar in pauza sa te joci frumos cu colegii.
5.Vei avea colegi, asa cum ai avut si la gradinita, cu care te vei juca, dar cu care vei fi si in competitie, pentru note cat mai mari.
6.Eforturile si performantele deosebite iti vor fi recompensate!

Comments

comments

Lasă un răspuns