Fructele de vara si apa naturala

Fructele de vara si apa naturala

Fructele de vara prezinta numeroase avantaje nutritionale. Ele sunt bogate in nutrimente esentiale pentru buna functionare a organismului: vitamine, antioxidanti, minerale si oligoelemente. Dar asta nu este tot. Fructele de vara sunt una dintre cele mai bune surse de apa naturala pe care acestea o contin in proportii care trec de 80% din masa fructului.

Hidratarea este esentiala, mai ales in timpul zilelor caniculare de vara. Apa este prima solutie, dar imediat dupa vin fructele de vara. Fructele de vara contin apa, intr-o proportie care poate ajunge si chiar sa depaseasca 90% in cazul perelor, al pepenilor galbeni si al pepenilor verzi.

Efectele benefice pe care fructele de vara si a apei naturale pe care acestea le contin au efecte miraculoase asupra sanatatii, alaturi de alte avantajele nutritionale unice ale acestora.

Fructele de vara contin fibre, care favorizeaza digestia si incetinesc absorbtia zaharului adus in organism chiar de fructul in sine, in timp ce alte alimente bogate in zahar sunt de obicei digerate rapid, in partea superioara a intestinului.

Pe langa fibre fructele de vara, mai mult decahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/12/b2b2e2fa-fb6e-11e2-8539-87bef48b1138-493x328.jpgt alte fructe sunt o bogata sursa de minerale, antioxidanti si nutrienti benefici pentru sanatatea ta generala. O cura de fructe de vara este capabila sa normalizeze nivelul de fier din sange, reface depozitele de vitamina D si aduce un aport substantial de vitamina A si vitamina C.

Pe de alta parte, satietatea este astfel favorizata, fapt care intarzie aparitia senzatiei de foame. Alegand produse din fermele bio sau prin spalarea fructelor, este posibila pastrarea cojii, bogata la randul ei in elemente benefice, eliminand in acelasi timp expunerea la actiunea daunatoare a pesticidelor.

Toate aceste avantaje fac din fructele intregi un tip de alimente care trebuie privilegiat in regimurile alimentare si in lupta contra obezitatii. Absorbtia incetinita a zaharului protejeaza ficatul si pancreasul in rolul lor de descompunere a alimentelor si de regularizare a glicemiei.

Cu toate acestea, nu trebuie sa se creada ca sucurile 100% naturale prezinta aceleasi avantaje ca fructele intregi. Forma lichida antreneaza o digestie foarte rapida: in conditiile in care este nevoie de cateva minute pentru a manca o piersica, doar cateva secunde sunt suficiente pentru a bea un pahar cu suc de piersici, care contine echivalentul in zahar a cel putin doua sau trei fructe. Se pierde totodata avantajul oferit de fibre si adeseori cel al vitaminelor concentrate in coaja. In loc sa bei un pahar cu suc de fructe, ar fi mai bine sa mananci doua fructe intregi.

Un alt sfat: august este luna din an in care pe piata se gasesc cele mai multe fructe – profita pentru a aduce variatie in alimentatia ta si, astfel, beneficiile vor fi maxime.

Din lista cu fructe de vara fac parte pepenii, prunele, strugurii, merele, dar si caisele, piersicile si fructele de padure: mure, afine, catina, agrise, coacaze. Include in dieta cat mai multe din aceste fructe. Vara, mai mult ca in oricare alta perioada a anului regula de baza a celor cinci fructe si legume zilnice trebuie depasita.

 

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult