Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 10 secrete pentru sprancene perfecte

10 secrete pentru sprancene perfecte

Peste iarna, mai treaca-mearga, ai caciula pe ochi si-ti permiti sa uiti de sprancene.

Dar cum da un pic soarele, niciun detaliu al chipului tau nu trebuie sa ramana in umbra.

Respectand zece reguli simple, vei reusi de una singura sa dai contur perfect sprancenelor tale.http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/02/27/sprancene-art1.png

  1. Investeste intr-o penseta profesionala. E usor de manevrat, iar capetele pensetei reusesc sa apuce si cel mai fin sau indaratnic fir de par.
  2. Penseaza-te imediat dupa dus, caci apa calda deschide porii, inmoaie firele si faciliteaza operatiunea.
  3. Daca esti excesiv de sensibila la durere, unge in prealabil zona cu un cub de gheata sau cu un anestezic usor (gel cu Lidocaina).
  4. Nu smulge mai multe fire de par deodata! Actioneaza cu rabdare, caci forma sprancenelor, odata stricata, se “repara” foarte greu.
  5. Arcul sprancenelor trebuie sa porneasca din dreptul coltului interior al ochiului si sa se sfarseasca in prelungirea liniei dintre radacina nasului si coltul exterior al ochiului. Cu ajutorul unui creion vei depista exact punctul de final.
  6. Pentru o forma ideala, iata regula: distanta dintre pleoapa superioara si punctul maxim de curbura a sprancenei trebuie sa fie aceeasi cu deschiderea ochiului cand privesti relaxat. Sprancenele prea inalte te fac sa pari mereu mirata, iar cele prea joase dau un aer trist.
  7. Pentru un aer tineresc, tunde sprancenele constant. Pieptana-le, ude, in sus si taie cu o forfecuta varfurile ce depasesc conturul. Apoi piaptana-le in jos si procedeaza la fel.
  8. Dupa pensat si tuns, aplica o crema hranitoare si calmanta, precum cea de galbenele.
  9. Daca sprancenele sunt prea decolorate, vopseste-le cu o vopsea speciala (nu cu vopsea de par!).
  10. Poti retusa culoarea si cu un creion corector, prin linii scurte si dese, in sensul cresterii firelor de par. Nu trage sub nici o forma o dunga continua, groasa – rezultatul va fi unul inestetic si vulgar.

Citeste si:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns