Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 10 sfaturi pentru piele fină ca mătasea

10 sfaturi pentru piele fină ca mătasea

O piele fină în mod natural este o chestiune care ţine de moştenirea genetică. Însă se poate obţine un ten fin şi îngrijit dacă se adoptă o serie de decizii bune. Iata care sunt cele 10 sfaturi pentru a avea o piele fină ca mătasea.

Produsele de îngrijire trebuie să fie adaptate tipului de piele. Cel mai important lucru este stabilirea tipului de piele – sensibilă, uscată, mixtă, grasă. Fiecare tip de piele are nevoie de o îngrijire specifică, potrivit linternaute.com. Se impune, deci, o consultaţie dermatologică. Creme pentru corp şi faţă, produse de gomaj, geluri de duş, lapte demachiant – pentru fiecare există versiuni potrivite fiecărui tip de ten. Foloseşte exact ceea ce se potriveşte tenului tău.

Alege machiajul uşor. Există pe piaţă din ce în ce mai multe produse dermato-cosmetice. Însă acoperirea pielii cu straturi şi straturi de fond de ten nu este o idee bună. Pielea trebuie lăsată să respire. Machiază-te cu moderaţie şi alege produse de bună calitate.

Demachierea este obligatorie. Epiderma se regenerează, iar pentru a face acest lucru ea trebuie să fie curăţată şi lăsată să respire. În mod ideal, demachierea trebuie să se facă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, chiar dacă nu folosiţi produse de machiaj, pentru a elimina urmele de praf, poluare, transpiraţia etc.

Pentru a avea piele fină trebuie să ai grijă ca pielea să fie hidratată şi din interior, şi din exterior. Regula este valabilă atât pentru ten, cât şi pentru pielea restului corpului. Pentru hidratare, se bea zilnic o cantitate de apă de 1,5-2 litri (acest lucru permite şi eliminarea toxinelor, care dau tenului un aspect tern). Apoi vin crema, gelurile de duş hrănitoare şi produsele de machiaj cu substanţe active hidratante.

Atenţie la alimentaţie.
Alimentele prăjite şi grăsimile pot provoca apariţia coşurilor şi a altor imprefecţiuni. Alegeţi fructe şi legume proaspete, ceai verde, bogat în antioxidanţi – inamicii pielii ridate. Unele uleiuri (rapiţă, nuci etc.) şi unele tipuri de peşte (somon, macrou) conţin acizi graşi Omega 3 şi 6, care ajută la menţinerea supleţii pielii. Morcovii, roşiile şi alte alimente bogate în betacaroten asigură o piele frumoasă tot timpul anului.

Pielea trebuie curăţată în profunzime. Băile de aburi şi măştile purificatoare, de exemplu, sunt potrivite pentru tenul cu puncte negre. Gomajul este un remediu universal. Pielea uscată are nevoie de un gomaj cu proprietăţi hidratante.

Mersul la culcare devreme.
Opt ore de somn reprezintă garanţia unui ten frumos – alungă oboseala, cearcănele, pungile de sub ochi, stresul, pe scurt, celulele epidermei se regenerează și îți garanteaza o piele fină ca mătasea.

Protejarea de factorii agresivi externi. Expunerea la soare este benefică pentru corp şi spirit, mai ales în timpul iernii. Însă atenţie la razele UV, responsabile pentru petele cutanate, riduri şi alte tulburări ale pielii grave. Nu ezitaţi să folosiţi creme care conţin filtre de protecţie solară. Iarna, în timpul vacanţelor la munte, folosiţi creme cu factor SPF 50. Soarele este periculos atât la plajă, cât şi pe pârtie.

Igiena vieţii.
Un pahar cu vin roşu are proprietăţi antioxidante. Însă excesul de alcool dăunează pielii, pentru că o deshidratează şi elimină elasticitatea ei. Tutunul contribuie la apariţia aspectului tern şi a ridurilor. Sportul este benefic pentru circulaţia sangvină şi ajută la eliminarea toxinelor.

Hrănirea pielii. Pielea nu are nevoie doar de hidratare, ci şi de hrănire, mai ales dacă este uscată. Alimentele pe care le consumi au un rol important. Însă şi anumite produse pot hrăni pielea prin acţiunea externă: unturile şi uleiurile vegetale, cu beneficii fabuloase pentru piele!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns