Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 12 trucuri pentru o coafură impecabilă

12 trucuri pentru o coafură impecabilă

Felul în care-ți stă părul vorbește foarte clar despre cât de stresantă ți-e ziua. Perioadele în care părul îți creează neplăceri pot fi doar o amintire ținând cont de câteva trucuri.

Stresul își pune amprenta și pe felul cum care stă părul. Deși timpul te presează, coafura nu are de ce să sufere. Cu aceste trucuri, câștigi lupta cu părul neascultător, gras sau lipsit de vlagă și vei realiza coafuri rapide. Învață aceste trucuri utilizate deseori chiar de stiliști și bucură-te în fiecare zi de o coafură cu stil!

1 Dă-i volum

Dacă părul tău este prea moale sau drept și dorești să aibă volum, amintește-ți că „mai puțin înseamnă mai mult“. Folosirea unui număr prea mare de produse, indiferent de marca acestora, îngreunează părul și îl trage în jos. E legea gravității, nu i te poți opune! Ba va părea și îmbâcsit, murdar și va fi tot fără volum. Pentru un plus de volum, imediat ce te dai jos din pat, folosește un spray pentru rădăcini sau o spumă de volum, aplicate pe părul umezit, apoi usucă-l ținând capul în jos și aplică o tușă fină de fixativ. Te ridici și dai părului forma dorită.

2 Uscare în 12 minute

Când ai părul bogat, usucă-l pe șuvițe. Deși ai crede că-ți ia mai mult timp, lucrurile stau de fapt invers. Mai întâi, absoarbe cu șervete de hârtie o mare parte din apă, prin tamponare. Folosește niște clești pentru delimitarea șuvițelor și usucă-l pe rând, începând de jos în sus și de dedesubt spre suprafață. Astfel, nu numai că salvezi timp prețios, dar vei preveni încurcarea lui și vei reuși să-i dai mai ușor formă, mai ales dacă folosești o perie rotativă, ideală atât pentru părul scurt, cât și pentru cel lung.

3 Fixează… natural

Fixativul pare un produs desuet și e privit cu reticență. El încarcă, lipește și rigidizează, iar părul capătă imaginea coafurilor din anii ’80. Da, face toate aceste lucruri neplăcute dacă nu-l folosești corect! În funcție de cât de moale este părul tău, alege un fixativ mai puternic sau cu altul cu fixare redusă. Pentru a fixa fără a da acel aspect rigid, pulverizează-l de la 30 cm distanță. În felul acesta, părul va fi bine fixat, dar va arăta foarte natural.

4 Împotriva încrețirii

Încrețirea este o problemă nedorită atât pentru părul creț ce tocmai a fost îndreptat, cât și pentru orice tip de păr proaspăt coafat. Problema nu este încrețirea propriu-zisă, ci acea încrețire frizz dezordonată ce strică orice coafură și aduce un aspect neglijent. Umezeala aduce această încrețire neplăcută și, cum iarna vremea are această caracteristică, avem nevoie de o soluție! Salvarea vine de la serumurile antifrizz, care pentru a funcționa trebuie aplicate cu grijă. Pune două picături de serum în palmă. Freacă palmele între ele, apoi aplică-l pe păr, prin mișcări ușoare de sus în jos, ca niște mângâieri gingașe pentru păr, evitând rădăcina.

5 Unduiri moderne

Pentru un aspect modern al părului ondulat, renunță la buclele bine definite, rulate chiar de la vârf. Dacă folosești ondulatorul, poziționează-l drept și rotește pe el o șuviță mai groasă, fără a prinde vârfurile. În acest fel, aduci părului o unduire delicată, iar vârfurile (cel mai mult afectate de fierul cald) rămân sănătoase. Dacă ți se par ciudate vârfurile drepte, desparte părul în mai multe șuvițe, apoi prinde cu degetele vârful șuviței și trage în sus restul părului. Vei camufla vârfurile în doar câteva clipe. O altă modalitate este ca, înainte de culcare, să-ți strângi părul umed într-o coadă pe care s-o răsucești și apoi s-o prinzi cu un clește. Dimineața, vei avea niște unduiri adorabile, ca la salon.

6 Texturează în doi timpi

Când nu ai chef să-ți aranjezi părul, adoptă stilul „efortless“, un stil neglijent studiat, în mare trend la Hollywood. Vei arăta ca proaspăt trezită din somn, dar după un somn de vedetă, așa cum se trezesc artistele prin filme, ușor ciufulite, dar cu părul seducător. Pur și simplu aplici pe părul uscat un spray de texturare, de la rădăcină spre vârf, iar efortul tău a luat sfârșit: vei arăta extrem de sexy. Acest spray conține uleiuri și cheratină, părul fiind hrănit, protejat și căpătând instantaneu volum. Acest truc poate fi aplicat pe orice lungime de păr.

7 Păr drept instantaneu

Dacă-ți dorești un păr drept, dar nu vrei să-l deteriorezi folosind placa, află că au apărut niște perii care usucă și îndreaptă părul simultan. Foarte mulți stiliști deja le folosesc în saloane. Părul va fi perfect drept și se va menține astfel foarte mult timp. Datorită generatorilor de ioni, părul este protejat, capătă strălucire și efectul de electrizare este împiedicat. În timp ce piepteni părul, el este uscat și îndreptat, iar asta se obține extrem de repede, efect valabil pentru toate tipurile de păr și orice lungime.

Ustensilele de uscat sau coafat părul care înglobează tehnologia ionică vor minimaliza efectul de încrețire cauzat de umezeală.

8 Ca proaspăt spălat

Ești la curent cu beneficiile șamponului uscat, dar se întâmplă să nu-l ai în casă tot timpul. În această situație, folosește pudră de talc. Ea înlocuiește cu brio șamponul uscat și oferă părului un aspect proaspăt spălat, absorbind imediat grăsimea de pe păr sau scalp. Aplică pudra pe rădăcină, iar după 2-3 minute, piaptănă foarte bine cu o perie deasă, pentru a îndepărta pulberea albă care ți-ar aduce un look încărunțit.

9 Rădăcini „vopsite“ într-o clipă

Când ai mult păr alb și rădăcina ți-a crescut, dar nu ai avut vreme să te vopsești, nu lăsa rădăcinile să te dea de gol. Există pudre speciale, în diverse nuanțe, care se aplică pe rădăcini pentru a le colora rapid. E adevărat, nu le poți camufla mult timp, pentru că efectul este unul limitat, însă poți face față cu succes unui eveniment important. Un alt truc este să aplici pe rădăcinile la vedere un fard de ochi pudră într-o culoare cât mai apropiată de nuanța părului și apoi să aplici o tușă fină de fixativ.

10 Potențează tratamentele

La salon, după cum probabil ai observat, anumite tratamente au nevoie de cască pentru a penetra eficient structura firului. Căldura deschide cuticula și părul este astfel mai bine hrănit. Folosește acest truc și acasă: aplică masca de păr, pune-ți o casca din plastic pentru duș și încălzește pentru câteva minute cu uscătorul de păr.

11 Secretul părului curat

Când nu ai timp să-ți speli tot părul, dar ai breton și o lungime cel puțin medie, strânge părul într-o coadă de cal și spală doar bretonul. Pune o picătură de șampon pe degete, dilueaz-o cu apă și aplică pe păr, apoi spală-ți mâinile și netezește bretonul pentru a-l clăti. Repetă de câteva ori, până ce simți că părul este curat. Usucă apoi și… gata!

12 Coafură la minut

Cocul este o coafură sofisticată, elegantă, la care poți apela când nu ai părul prea curat, când ești în criză de timp sau dacă nu ești prea talentată la coafat. Strânge părul într-o coadă la baza cefei, răsucește-l în jurul cozii și prinde vârfurile cu agrafe. Fixează totul cu o tușă de fixativ. Poți adăuga o notă romantică accesorizând părul cu agrafe-bijuterie.

Citește și:

Articol preluat din ediția de ianuarie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto:pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns