Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 15 beneficii uimitoare ale mierii și polenului asupra sănătății și frumuseții tale

15 beneficii uimitoare ale mierii și polenului asupra sănătății și frumuseții tale

Indiferent câte creme și suplimente din farmacii am folosi, este deja știut că cele mai bune remedii le găsim în natură. Albinele se numără printre vietățile pe care le putem considera adevărate comori pentru noi, oamenii. Ele ne oferă o mulțime de produse care fac minuni pentru frumusețea și sănătatea noastră.

Ai mare grijă la mierea de o calitate inferioară – cu zahăr,  glucoză, fructoză sau sirop de porumb – ea nu are aceleași calități ca cea naturală. Dacă vrei să te bucuri de toate beneficiile mierii și a celorlalte alimente provenite de la albine, alege o sursa sigură. Aruncă un ochi printre aceste produse apicole, vei găsi acolo miere, polen și lăptișor de matcă fără aditivi sau conservanți, naturale și cu efecte miraculoase asupra organismului tău.

Iată câteva beneficii uimitoare ale produselor pe care ni le oferă albinele:

Cum te ajută mierea de albine

Îți poți începe fiecare zi cu o linguriță de miere de albine. Ai toate motivele din lume să introduci acest aliment în meniul tău de zi cu zi. Îți prezentăm mai jos doar câteva dintre dintre ele:

 • Mierea este o sursă de vitamine și minerale. Ea conține vitamina C, care îți va întări sistemul imunitar, dar și calciu și fier.
 • Stimulează producția de globule roșii, cu rol în transportarea oxigenului către țesuturi. Un număr scăzut de globule roșii poate provoca anemie, așa că mierea te ajută să o combați.
 • Ajută în tratamentul astmului, al infecțiilor cu salmonella sau E.coli  sau al ulcerelor. În același timp, este un excelent medicament împotriva tusei și a durerilor de gât, mai ales pentru copii. Și reacțiile alergice pot fi ameliorate cu ajutorul ei.
 • Este un prebiotic natural ce conține bacterii benefice, care ajută în procesul digestiv.
 • Poate ameliora afecțiuni dermatologice precum dermatita. Poți utiliza mierea la nivelul pielii pentru a o hrăni, a-i reda elasticitatea și sănătatea.
 • Îți dă energie aproape instantaneu. Dacă te simți obosită și lipsită de energie, în loc să bei o cafea, ai putea să te energizezi cu o linguriță de miere.
 • Conține flavonoide, substanțe care protejează organismul împotriva cancerului pulmonar și a celui pancreatic.

Polenul, un superaliment

Un alt superaliment de la albine este polenul. Dintre numeroasele motive pentru care ar trebui să-ți faci un obicei din a-l consuma zilnic, ne-am oprit la cele opt de mai jos:

 • Conține o mulțime de nutrienți:  carbohidrați, proteine, vitamina B.
 • Poate fi folosit în tratamentele împotriva bolilor de piele precum eczemele sau psoriazisul. Aminoacizii și vitaminele pe care le conține contribuie la regenerarea celulelor epidermei.
 • Bogat în antioxidanți, el are un efect antiinflamator asupra țesutului pulmonar, fiind de mare ajutor în tratarea problemelor respiratorii.
 • Ameliorează alergiile, contribuind la reducerea nivelului histaminelor.
 • Conține enzime care ajută organismul să extragă toți nutrienții din mâncărurile pe care le consumi și ajută în procesul digestiv.
 • Este de mare ajutor în curele de slăbire, deoarece este un aliment plin de nutrienți, dar fără prea multe calorii.
 • Sprijină sănătatea sistemului cardiovascular, întărește capilarele și ține sub control nivelul colesterolului. Consumul regulat de polen de albine previne atacul de cord și cel cerebral.
 • Este de mare ajutor pentru femeile care au probleme de fertilitate, fiind în același timp și un afrodiziac natural.

Ce alte produse apicole ar trebui să ai în casă

Pe lângă polen și miere, albinele ne mai oferă și alte produse cu efecte miraculoase pentru organismul nostru. Lăptișorul de matcă este folosit preponderent în industria cosmetică, însă el poate fi și consumat sub formă de capsule. Are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, de la întărirea sistemului imunitar, până la stimularea funcțiilor cognitive.

Nu ar trebui să uităm nici de propolis, acest antibiotic natural care face uitate durerile de gât și protejează organismul împotriva a multiple afecțiuni.

Tu obișnuiești să folosești produse apicole? Care este preferatul tău?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns