Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 15 dorinte pentru noul an

15 dorinte pentru noul an

La început de an, facem planuri de călătorie, pentru amenajarea casei, pentru avansarea în carieră sau pentru a le dedica mai mult timp celor dragi. De ce să nu ne punem în gând şi să arătăm mai bine?

Am provocat câteva cititoare să ne spună ce şi-ar dori să îmbunătăţească în aspectul lor în noul an şi am descoperit că multe dintre rezoluţiile lor sunt comune cu ale noastre, ale celor din redacţie. Aşadar, am ales 15 dorinţe şi ne-am propus să vă ajutăm să vi le împliniţi prin sfaturi şi sugestii de produse care vă vor face misiunea mult mai uşoară.

Să am călcâie fine

M-am hotărât ca picioarele mele să fie fine în orice anotimp, nu doar vara, când sunt la vedere.

Adriana

Aşa este, o femeie trebuie să se îngrijească din cap până-n picioare. Nu contează doar tenul. Ca să ai călcâie fine, se cuvine să te înarmezi cu răbdare şi să fii perseverentă. În fiecare seară, pielea umedă trebuie curăţată cu o pilă sau piatră ponce. Varianta electrică a pilei este o alegere bună, pentru că vei curăţa eficient, fără să agresezi pielea. Crema pe care o aplici e musai să fie grasă şi să hidrateze profund. Acest ultim tratament, crema de picioare, trebuie să intre în ritualul de seară pentru totdeauna ca să-ţi păstrezi mereu picioarele catifelate.

Să am unghii sănătoase

În ultima vreme, am tot avut probleme cu unghiile, care au devenit subţiri şi se rup uşor în urma multor cosmetizări agresive.

Diana

Uneori, şi acetona folosită des le dăunează. Le poţi repara uşor aplicând zilnic ulei de argan sau o cremă-tratament care să repare/hidrateze. Când încep să arate mai bine, dă-le încă un răgaz de o săptămână, în care să aplici un lac incolor, dar cu formulă tratament.

Să mă hidratez mai bine

Beau foarte puţină apă şi cred că asta îmi afectează inclusiv pielea.

Alina

Este adevărat, deshidratarea internă aduce prejudicii sănătăţii şi frumuseţii. Nu doar pielea are de suferit, ci şi părul, unghiile. Se spune că trebuie să bem zilnic opt pahare de apă. Bea un pahar cu apă, cu înghiţituri mici, imediat ce te trezeşti, apoi, până la ora 12, încă două, două până la ora 15, alte două până la ora 18 şi unu înainte de culcare. Totuși, nu uita de hidratarea externă. Iar un ser aplicat înainte de cremă asigură necesarul de apă și pe această cale.

Să fiu mereu vopsită

Uneori nu ajung la coafor, alteori uit să-mi cumpăr vopsea şi rădăcinile cu multe fire albe se văd foarte urât.

Carla

Suntem mereu pe fugă şi timpul pare că se comprimă, dar frumusețea nu trebuie să fie lăsată pe planul doi niciodată. De când au apărut vopselele cu formule inteligente, este foarte uşor să te vopseşti singură acasă. Se aplică ușor, se masează foarte bine la rădăcină şi rezultatul este perfect. Ca să nu rămâi fără „materie primă“, te sfătuiesc să pândeşti ofertele şi să-ţi faci un mic stoc de 2-3 cutii de vopsea. Vei mai avea nevoie doar de o jumătate de oră ca să fii întotdeauna cochetă!

Să-mi cumpăr un fond de ten performant

Am încercat multe fonduri de ten la preţuri mici, dar până seara parcă se topesc, aşa că m-am decis să fac o investiţie.

Elena

Felicitări, este un cadou folositor tenului tău, dar mai ales aspectului! Totuşi, e bine de ştiut că acelea cu un preţ rezonabil pot avea o calitate bună. Trebuie să-l testezi corect. Vrei o acoperire puternică? Trebuie să-l aplici pe încheietura mâinii, unde venele sunt vizibile: dacă reuşeşte să le acopere, puterea lui va fi mare şi pe ten. Iar ca să reziste mult, trebuie fixat cu o pudră translucidă.

Să-mi fac manichiura cel puţin o dată pe săptămână

Fără ojă, unghiile n-au nici un farmec, chiar dacă sunt curăţate şi tăiate.

Andreea

Colorate, unghiile sunt elegante. Dacă îţi doreşti să le păstrezi cât mai mult timp lăcuite, e musai să le laşi să se usuce bine între straturi şi să aplici un top care să garanteze rezistenţa culorii. O altă soluţie este lampa UV pentru folosit acasă. Este mică şi extrem de uşor de utilizat, iar lacurile speciale sunt la preţuri rezonabile, la fel lampa.

Să-mi fac săptămânal o mască pentru faţă 

Tenul meu arată destul de bine, însă ştiu că pe termen lung are nevoie de mai multă îngrijire.

Dana

Masca este un tratament intensiv şi ajută în orice problemă, iar pentru a-i menţine supleţea este absolut necesară. Fără murdărire şi deosebit de eficiente sunt măştile din material textil îmbibate cu substanţe active. Orice variantă alegi, e bine să ai mereu în casă o astfel de mască rapidă.

Să-mi schimb culoarea părului ca să ies din rutină

Am aceeaşi culoare de zece ani şi aş vrea să fac o schimbare în aspectul meu, iar cu părul cred că-i cel mai simplu.

Maria

Aşa este, dar alegând o culoare puternică, e foarte probabil să ai apoi regrete. Înainte de a trece la o schimbare radicală, e bine să faci un pas intermediar, respectiv să alegi un nuanţator, pentru a reveni uşor la culoarea iniţială dacă nu-ţi place. Dacă părul e închis şi vrei să-l decolorezi, ar fi bine să încerci pentru început pe câteva șuvițe, pe care să pui mai multe culori de nuanţator şi să te decizi care este cea preferată.

Să-mi fac masaj anticelulitic în fiecare seară

Am tot felul de creme anticelulitice, îmi cumpăr o grămadă, dar le folosesc rar. Îmi propun ca, din acest an, să nu mai neglijez acest aspect.

Ioana

E bine că ţi-ai propus să foloseşti cremele anticelulitice în fiecare zi, pentru că lupta cu celulita nu dă rezultate în 2-3 luni, ci doar printr-un efort susţinut. Ca să te ţii de promisiune, e bine să păstrezi crema în baie, la vedere, iar imediat după duş să o aplici. Folosește pentru aplicare aparate care ajută la diminuarea rapidă a celulitei prin stimularea circulaţiei şi facilitarea absorbţiei ingredientelor în piele.

Să mă tund regulat

Vreau ca părul meu să rămână mereu mătăsos şi sănătos.

Laura

Părul tuns regulat, chiar şi numai la vârfuri, îşi va păstra forma, dar şi sănătatea. Cât priveşte supleţea, uleiul de argan nu trebuie să lipsească din îngrijirea părului, fiindcă aduce elementele nutritive care-l protejează şi îi dau o strălucire sănătoasă.

Să-mi albesc dinţii

Mă deranjează când folosesc rujurile roşii că dinţii mei par şi mai galbeni.

Florentina

Culorile care conţin galben, dar şi cele închise fac dinţii să pară şi mai îngălbeniţi. Pentru a preveni acest efect, alege rujuri deschise la culoare, în nuanţe de roz şi mov. Şi poţi încerca o albire uşoară folosind o pastă de dinţi specială, însă nu doar o lună sau două, ci tot timpul! Înainte de a alege tratamentul de albire, consultă medicul stomatolog şi vezi cât de realist este planul tău. Uneori, nuanţa dinților nu poate fi deschisă foarte mult.

Să nu ies din casă nefardată

Tenul meu nu arată foarte bine şi m-am hotărât să nu mai renunţ la machiaj.

Livia

Un aspect impecabil îţi dă încredere în tine în orice situaţie. Îţi recomand un machiaj rapid, dar cu stil, elegant şi care să fie mereu admirat. Aplici fondul de ten, mascara pentru alungire şi definire pe gene, conturezi colţul extern al ochiului cu un dermatograf, cât mai aproape de gene, iar la sfârşit, dai senzualitate buzelor cu un gloss.

Să mă epilez definitiv

Vreau să-mi fac curaj pentru această operațiune şi să scap de corvoada epilării la fiecare două săptămâni.

Gabi

Epilarea „definitivă“ nu este chiar pentru totdeauna şi nici nu este vorba despre 1-2 şedinţe, ci de mult mai multe. Distrugerea rădăcinilor se face folosind lumină intens pulsată (un fel de laser). Rezultatul depinde de pilozitatea fiecăreia, de culoarea firului, grosimea lui şi profunzimea la care se află în piele. Şedinţele se stabilesc şi în funcţie de ritmul de creștere a părului. Rezultate bune vei observa abia după 6-12 şedinţe. Firele vor fi rare şi mai fine, dar nimeni nu-ţi poate garanta că n-or să mai crească! Pentru orice situaţii urgente, neprevăzute, un epilator electric rămâne o investiţie bună.

Să învăţ cum să mă fardez

Vreau să ştiu să fac machiaje şi mai complicate, un smokey spre exemplu.

Valentina

Există multe şcoli de machiaj care oferă variante scurte de cursuri speciale pentru automachiaj. Ai putea învăţa şi urmărind blogurile de frumusețe care oferă tutoriale. Există şi variante mai rapide şi simple: lecţiile, pas cu pas, de aplicare a machiajului chiar din trusele de farduri. Însă practica este esenţială.

Să am întotdeauna părul aranjat

Este moale şi îşi pierde repede forma, deşi, când merg la salon, coafura rezistă câteva zile.

Bianca

Dacă părul este foarte moale, poate fi ajutat să-şi păstreze forma cu o spumă şi un fixativ cu grad mare de fixare. Fii cu ochii pe numerele 5-6! Trebuie să ai în vedere şi o perie rotativă. Este extrem de uşor de folosit şi, dacă ai răbdare, părul va căpăta o formă care se va menţine ceva vreme.

Citește și:

Secrete de frumusete ale vedetelor

Q&A: Sfaturi despre frumusete

Energizeaza-ti frumusetea

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.1/08.01.2015

Autor: Redacția Femeia de azi

Sursa foto:  Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns