Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 alimente cu efect de botox

3 alimente cu efect de botox

Intervenţiile estetice nu sunt la îndemâna tuturor, însă micile trucuri le ţin locul, chiar dacă efectul în timp este limitat.

Ştergerea ridurilor este dorinţa oricărei femei, indiferent dacă ne referim la cele fine sau adânci. Nu există ten perfect, dar toate ni-l dorim şi uneori îl putem avea apelând la farduri şi ingrediente cu efecte spectaculoase. Nici injectările cu botox nu sunt soluţia care ne scapă definitiv de riduri. Efectul lor durează între 3 și 6 luni, după care e nevoie de o nouă injectare. Asta înseamnă disconfort şi un cost pe măsură. Un efect similar botoxului, respectiv ştergerea ridurilor, îl obţinem apelând la câteva alimente.

Miere

Cu foarte multe zaharuri, dar şi vitamine şi minerale esenţiale pentru piele, mierea aduce rapid catifelare tenului. Puţini ştiu că zaharurile sunt cele care şterg ridurile – de fapt, le umplu pentru câteva ore. Este soluţia ideală atunci când vrem să arătăm perfect înainte de o petrecere. Zahărul are şi el acelaşi efect. Se aplică pe faţă diluat cât să se formeze o pastă şi se menţine 15 minute. Mierea se întinde într-un strat gros pentru 15-20 de minute. Folosește aceste măşti ori de câte ori vrei să ai pielea fină şi netedă.

Albuş

Este ideal pentru tenul gras fiindcă înlătură excesul de sebum şi diminuează porii. Albuşul conţine luteină, un antioxidant puternic care dă elasticitate pielii, contribuie la hidratarea dermei şi aduce proteinele necesare pentru un ten tonice şi fără riduri. Imediat după aplicarea măştii cu albuş, pielea este mult mai întinsă, efectul este de lifting instantaneu şi se menține 1-2 zile. Masca albă de ou se recomandă de 1-2 ori pe săptămână.

Măr

Bogat în pectine şi vitamina C, mărul ajută la eliminarea toxinelor și stimulează producţia de colagen. Sucul fructului conţine şi el multe zaharuri şi minerale care tonifică ţesuturile şi te scapă de riduri. Are efect nu doar pe moment, ci acţionează în timp prin stimularea producţiei de colagen. Se dă un măr pe răzătoarea mică şi se aplică pe faţă cu cât mai mult suc, pentru 20 de minute. Dacă vrei un efect spectaculos, adaugă o linguriţă cu iaurt şi una cu amidon.

Citește și:

Trucuri pentru un ten odihnit dimineata

Somnul, cea mai buna crema antirid

Reparaţii la minut pentru păr și trup

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.48/03.12.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns