Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 gesturi care dau putere serumului

3 gesturi care dau putere serumului

Serumul este un mic elixir pentru ten pe care ţi-l poţi permite. E capabil de adevărate minunăţii, însă doar dacă-l foloseşti la întreaga lui capacitate.

Serumul cucereşte din ce în ce mai mult teren în ritualul nostru de îngrijire. Este un lucru bun pentru că este un adevărat specialist când vine vorba de ten. Formulele fluide şi hidratante răspund unor probleme specifice: riduri, fermitate, ten matur sau deshidratare. Serumurile acţionează acolo unde cremele nu ajung şi asta datorită structurii cu molecule mai mici, care ajung chiar la cauza problemei. Pot conţine vitamine, retinol şi antioxidanţi – ingrediente pe care le găsim şi în creme, însă în concentraţii mai mari.

Motive să-l foloseşti

Serumurile sunt un răsfăţ pentru orice tip de ten. Dacă vrei să diminuezi liniile fine, să netezeşti ridurile adânci, să scapi de pete, să previi acneea, să reduci porii sau să dai un plus de strălucire tenului, alege un serum cu un astfel de efect. Iar pentru a da cât mai multă putere acestui tratament preţios, e bine să:

1 îl aplici imediat după duş, când porii sunt deschişi şi pielea este uşor umedă: astfel, ingredientele din serum vor pătrunde în piele mai adânc decât ar face-o fără nici un ajutor.

2 aştepţi câteva minute, până când serumul este complet absorbit, înainte să aplici crema de zi. Deşi este concentrat şi specializat pentru nevoile pielii, serumul trebuie completat de o cremă de zi care conţine protecţie solară şi formează la suprafaţă un strat protector care nu permite pierderea apei.

3 păstrezi crema în frigider. Aplicată la o temperatură mai rece, trimite sângele în profunzime, dinamizând procesele serumului, şi creează un efect de vacuum care închide porii repede şi ingredientele active acţionează mai intens.

Din capcanele serumului

Foloseşte serumul doar înaintea cremei! Dacă-l aplici după cremă, devine un gest inutil.

– Aplică doar o cantitate mică, pentru că mult serum nu dublează efectul, ci poate produce iritaţii.

– Nu folosi două serumuri. Ingredientele active în exces dăuneaz` pielii.

– Nu aplica niciodată un serum cu vitamina C imediat după o şedinţă de exfoliere profundă, ci doar a doua zi! 

Comments

comments

Lasă un răspuns