Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 metode dovedite de știință pentru a fi din nou fericită în pielea ta

3 metode dovedite de știință pentru a fi din nou fericită în pielea ta

Încrederea în sine se mai și exersează, iar dacă știi care sunt lucrurile pe care ar trebui să îți concentrezi atenția, viața ta se poate îmbunătăți considerabil.

Studiile arată că 7 din 10 femei cred că nu sunt suficient de bune sau că nu se ridică la înălțimea așteptărilor celorlalți, atât din punct de vedere al felului în care arată, cât și în legătură cu relațiile lor sau cu viața profesională. Presiunea pe care o resimțim constant este legată de ceea ce vedem în jur: de la copertele revistelor cu modele transformate în femei perfecte cu ajutorul Photoshop-ului, la poveștile femeilor de succes, pe care le admirăm și al căror exemplu am vrea să îl urmăm.

Însă succesul se obține, în primul rând, cu atitudinea potrivită. Tu însăți trebuie să simți și să știi că poți face un lucru, înainte să le demonstrezi celorlalți că ești o femeie capabilă. Persoanele pozitive reușesc și să vadă viața într-o lumină bună și să se bucure mai mult de lucrurile mici, așa că, dacă vrei să îți îmbunătățești stima de sine, iată ce ai de făcut:

Învață să îți iubești și să îți îngrijești corpul

Orice femeie are imperfecțiuni pe care încearcă să le ascundă și de care nu se simte mândră. Kilograme în plus, șolduri prea late, sâni prea mici, celulită, vergeturi, gambe prea groase: suntem setate pe o imagine a perfecțiunii intangibile și ne petrecem viață ținând diete drastice, în loc să învățăm să ne accceptăm cum suntem și să ne îngrijim mai bine. Îngrijirea corpului este unul dintre lucrurile care ne fac să ne simțim de minune în pielea noastră. Gândește-te cum te-ai simți după un masaj, un tratament facial și câteva minute petrecute la saună.

Iar dacă simți că un mic defect te împiedică să te îmbraci cum vrei sau a devenit, în timp, un adevărat complex, atunci soluția cea mai simplă este să iei măsuri. De exemplu, împotriva celulite există astfel de tratamente eficiente, care îți îmbunătățesc aspectul și elasticitatea pielii, astfel încât să nu mai eviți să porți fuste sau pantaloni scurți. Până la urmă, toate femeile au celulită, într-o măsură mai mică sau mai mare. Ce contează cu adevărat este să fii sănătoasă și să faci tot ce ține de tine pentru ca pielea ta să fie îngrijită, hidratată și tonifiată.

Nu te mai compara cu persoanele care au descoperit succesul înaintea ta

Există numeroase povești ale unor persoane care au avut un succes imens, încă de la o vârstă fragedă. În loc să te simți vinovată sau să te întrebi ce faci greșit, încearcă să afli care sunt calitățile sau abilitățile de care se folosesc oamenii care și-au construit afaceri sau cariere prestigioase. Unii au fost nevoiți să își sacrifice viața personală și să muncească de dimineață până seara, alții au venit cu idei inovatoare sau au știut în ce direcție să se dezvolte.

Există lecții prețioase de învățat din experiențele altora. Iar una dintre cele mai importante pe care o poți desprinde este cea despre curaj și încredere. Persoanele care știu că sunt competente au curajul să își asume riscuri, să pornească de nenumărate ori pe cont propriu, fără să știe exact ce vor întâlni în cale, dar cu certitudinea că, indiferent ce se va întâmpla, vor reuși să o scoată la capăt, în cele din urmă.

Fă-ți o listă cu toate punctele tale forte, cu acele abilități pe care ai vrea să le îmbunătățești și cele pe care vrei să ți le dezvolți în viitor, apoi stabilește-ți un set de obiective pe termen mediu și lung: de la șase luni la următorii cinci ani. Acest lucru te va ajuta să vezi lucrurile în perspectivă și să nu te mai simți presată de timp pentru a ajunge la un anumit statut sau într-un anumit punct al carierei tale.

Apreciază persoanele din jurul tău mai des

Familia și prietenii sunt persoanele care ne iubesc și ne susțin necondiționat, așa că ele merită aprecierea și timpul nostru. Un experiement social intitulat „Ești o persoană mai de succes decât crezi” le-a cerut participanților să își noteze succesul cu o cifră de la 1 la 10, apoi le-au cerut apropiaților acestora să le acorde participanților o notă, tot în funcție de succes. Rezultatele au fost surprinzătoare: mulți își acordaseră note între 4 și 7, însă cei dragi le dăduseră note de 9 sau 10.

Persoanele din jurul nostru ne văd într-o lumină mult mai bună decât ne vedem noi însele. În plus, dacă te concentrezi mai degrabă pe lucrurile mai puțin bune din viață, ai tendința să nu mai vezi imaginea de ansamblu și toate aspectele pozitive din viața ta. Urmărește clipul de mai jos și vei înțelege despre ce e vorba:

Tu cum stai cu stima de sine? Te simți mulțumită și împlinită cu viața ta? Care sunt lucrurile pe care ți-ai dori să le schimbi?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: goodluz  

Comments

comments

Lasă un răspuns